Magyar Formatervezési Díjat nyert a REFORM500

Magyar Formatervezési Díjat kapott vizuális kommunikáció kategóriában a Kálvin téri REFORM500 című köztéri installációs projekt. A megosztott díjban a tervezők, Szabó Levente és Polgárdi Ákos, illetve a térkövek gyártója, a VPI Betonmanufaktúra részesült.
A Reformáció Emlékév koncepciójába illeszkedik az installáció, amelynek lényege, hogy Luther Márton ötszáz éve Wittenbergben kihirdetett 95 pontjára emlékezve idézeteket megjelenítő finombeton kövekre cseréltek 95 darab, úgynevezett „K-követ” a Kálvin téren. A kövekre került feliratok a legnagyobb reformátoroktól származó egy-egy gondolatot, valamint egy-egy magyar reformáció-vonatkozású idézetet jelenítenek meg. Az egyedi betonlapot a VPI Betonmanufaktúra műhelyében fejlesztett finombetonból készítették, a feliratozást pedig a műhely betongrafikai technológiájával oldották meg.
 
2017.10.17
|
(5 kép)


Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.