Legyünk újra gyerekek!

Rendelj kínait - 28. rész
Rendelj kínait sorozatunk legújabb részében csupa szórakoztató terméket ajánlunk. Hobbivideósoknak egy képstabilizátort, gamereknek pedig egy nosztalgia Nintendo-kontrollert szerezhetünk be olcsón, de szó esik még egy 3 az 1-ben power bankról, amivel a filmnézést tehetjük élménytelibbé, és egy szuper távirányítós motorcsónakot is bemutatunk.
X-Cam SIGHT2 gimbal – Extrém olcsó videós eszköz 
 
Talán sokan elgondolkodtak már azon, hogy a videofelvételeinket fel lehet-e javítani egy gimbal segítségével. Ez az eszköz nem más, mint egy elektromotoros képstabilizátor, amely kiszűri, letompítja a remegést felvétel közben, nagyban javítva annak minőségét. Jellemző felhasználási területe, mikor sétálás közben videózunk, és nem akarjuk, hogy minden egyes lépésünknél rezegjen a kép. A kézremegésből származó silány felvételeknek szintén búcsút inthetünk egy ilyen eszközzel. Működési elve nagyon röviden a következő: 2 db brushless motorral a tengelyek mentén a rezgések ellen dolgozik, így szűri ki a kellemetlen, képminőséget rontó rezgéseket.  
 
Általában az ilyen stabilizátorok rendkívül drágák. Azon verziók pedig, amelyeken saját kamera is helyet kapott, a legdrágább kategóriába tartoznak. Az olcsóbb megoldás, ha a telefonunkat szereljük fel a gimbalra, így legalább a kamerát nem kell külön kifizetni. De még így is elképesztően drága a technika a tesztalanyunk megoldásához képest. Kínából rendelhető viszont egy X-Cam SIGHT2 nevezetű termék, amely a kiugróan alacsony árához képest meglepően jól teljesít. Nagyon kompakt méretű, összecsukható, és a hozzá adott kis szütyőben jól szállítható. Természetesen kompatibilis minden telefonnal, ami maximum 5,5 inch-es képátlóval rendelkezik, legyen szó akár az Apple termékéről, vagy bármely androidos készülékről. 
 
Alig kerül 12 000 forintba, ami a komoly darabok több mint százezres árcédulájukhoz képest szürreálisan alacsony ár. Minden hobbivideósnak, bloggernek kötelező kellék, ami most már elérhető közelségbe került. 
 
Link >>
 
Klasszikus, USB Nintendo-kontroller – Legyünk újra gyerekek! 
 
A Super Nintendo már nem mai csirke a játékkonzolok piacán. Sokan ezen nőttünk fel, ennek ellenére mára már eljárt felette az idő. Az emlékek megkoptak, és talán éppen most jött el az ideje annak, hogy felelevenítsük ezt a múltat. Főleg, hogy most jelent meg az új Super Nintendo Classic Mini játékgép. Aki azonban nem akarja megvenni a régi játékgép mini verzióját, a PC-jén is nosztalgiázhat, hiszen nagyon jó emulátorok léteznek normál számítógépre, így senkinek sem kell kimaradnia a mókából. Természetesen nem hagyható ki egy autentikus kontroller sem a buliból, immáron USB-porttal szerelve. Megtalálhatók rajta a klasszikus gombok, és a retró hatás semmiképpen sem kerüli el a játékost. A nosztalgiakontroller 900 forintba kerül, de bőven megéri az árát a régi szép emlékekért cserébe. 
 
Link >>  
 
FT007 távirányítós motorcsónak – Ha unjuk a drónozást 
 
Az utóbbi pár évben a drónok annyira felfutottak, hogy az egyéb távirányítós játékok kissé a háttérbe szorultak. Pedig van még mivel játszani, nem csak a repülés lehet élvezetes. Távirányítású autóból is sokat lehet látni, sokszor azt már nem is olyan nagy élvezet vezetni, hiszen gyorsan megunható. Viszont egy jó motorcsónak, ami elképesztő sebességgel repeszt a vízen – nem véletlenül – igen nagy feltűnést kelt. Pedig maga a jármű pofonegyszerű, vezetni is könnyű, és legfőképpen élvezetes is. A 700 milliamperórás akkumulátorral szűk 10 percet lehet elhajózni, de akár 17-20 kilométer óránkénti sebességgel is száguldozhatunk. Gondolhatnánk, hogy drága egy ilyen motoros csónak, de szerencsére már ehhez is hozzájuthatunk 11 000 forintért. 
 
Link >>
 
3 az 1-ben power bank – Igazi tech túlélőcsomag 
 
Bár nagyon sokan néznek tableten filmet, az igazán minőségi élményhez mindenképpen szükségünk lesz néhány kiegészítőre. Ilyenek például a hangszóró és az állvány, amelyek nagyban meg tudják növelni a mozis élményt. Kína már annyi jópofa megoldással állt elő, hogy már meg sem lepődünk egy-egy újabb ötletes terméken. Az alábbi 3 az 1-ben kütyü alapvetően egy telefon/tablet állvány. Beépített Bluetooth-hangszórót is magában foglal, így a hangminőség is elfogadható lesz filmezés közben. Végül pedig - de nem utolsósorban - külső akkumulátorként is funkcionál, nehogy lemerüljön szórakozásunk forrása. Az 5200 milliamperórás akkumulátorával egy átlagos tabletet nagyjából fel is tudunk tölteni vele. Az ára is baráti, 8000 forint, ami a három funkcióért cserébe több mint korrekt ajánlat. 
 
Link >> 
www.rendeljkinait.hu
2017.10.20
|
(17 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.