Happy Birthday to Yourányi!

Idén ünnepli ötödik születésnapját a független alkotó- és előadóművészek központi bázisa, a Füge Produkció otthona, a Jurányi Ház, amely egyedülálló intézményként, produkciós közösségi inkubátorházként nyitotta meg kapuit 2012. október 29-én, a korábban oktatási intézményként működő épületben.
Az egykori középiskola osztálytermei és tanári szobái próbatermekké és irodákká, a tornatermek játszóhelyekké alakultak át, a sulibüféből pedig kávézó és galéria lett. Jelenleg hatvanhárom alkotócsoport dolgozik napi szinten a házban, tizenhárom teremben folynak próbák és több mint három játszóhelyszínen futnak előadások. De a Jurányi több mint színház: sokkal inkább egy élettel teli, huszonegyedik századi művelődési házra emlékeztet, ahol közösségi és családbarát programok – többek között beszélgetések az alkotókkal, nyílt színházi próbák, kézműves-foglalkozások, koncertek, tánc- és jógaórák – is várják a fiatal és idős korosztályt egyaránt.  
 
A havi negyven előadás között mindenki megtalálja a kedvére valót. A kísérletezést és a tehetséggondozást pedig a Tantermi és a TiTÁNium Színházi Projekt, illetve a Staféta Pályázat keretében létrejövő produkciók biztosítják. A Jurányi Ház ünnepi évadában komfortosabb környezetben – kényelmes székek, nagyobb és légkondicionált nézőtér –, megújult arculattal és havi rendszerességgel különböző meglepetésekkel várja a nézőket, látogatókat. 
2017.10.22
|


Játék
Egészen új, egyszerre mikro- és makroszintre viszi a Marvel Moziverzumot A Hangya és a Darázs!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.