Gazdálkodj okosan! A művészet és a gazdaság kapcsolatáról

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2017. október 13. - 2018. január 14.
Hogyan határozhatjuk meg egy kortárs műalkotás értékét? Hogyan hat a műalkotások piacára a globalizáció? A kultúrafinanszírozás és a művészeti piac működésének alapvető kérdésein túlmutatva vizsgálja a kortárs magyar képzőművészet és a gazdaság kapcsolatát a Ludwig Múzeum új időszaki kiállítása.
A tárlat, amely címével részben a szocializmus kedvelt társasjátékára, a kapitalista Monopolynak a keleti blokkban ideológiailag elfogadható párdarabjára utal, olyan témákat érint, mint a művészi munka, a szabadidő kérdése és az érték fogalma, de kitér a művészek által megalkotott gazdasági modellekre is. A cím értelmezésének további vetülete, hogy a kiállítás a híres társasjátékhoz hasonlóan társas tevékenységként tekint a gazdaságra és a művészetre egyaránt, egyszersmind pedig utal a múzeum gyűjteményének egyik művére, a Hejettes Szomlyazók csoport nagyméretű installációjára.
2017.10.30
|
(8 kép)


Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.