OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivál

Budapest, MU Színház, 2017. november 13 - 18.
Harmadik alkalommal rendezik meg az OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivált a MU Színházban november 13-18. között. A fesztivál elnevezése idén bővült a részvételi színház fogalmával, mert a bemutatott, különleges és megismételhetetlen előadások a nézők részvételére, aktivitására építenek.
A közel egyhetes eseménysorozat olyan produkciókat ígér az érdeklődőknek, amelyek egyediek és hiánypótlóak a magyar színházi kínálatban, és olyan hazai és nemzetközi művészeket vonultat fel, akik fontosnak érzik, hogy ne a hagyományos színházi keretekben és formákban gondolkozzanak, akik a színházat a cselekvés, a részvétel fórumaként is értelmezik. Az OPEN Fesztivál mindegyik előadása a nézőre kíváncsi, az éppen és akkor jelenlévő érdeklődőkre. A rendkívül sokszínű produkciók között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat:  
 
Somló Dávid Mandala című előadásában a résztvevők a térben felrajzolt és kijelölt útvonalak mentén egy-egy hangszóróval a kezükben sétálnak, melyekből a darab kompozíciója összeáll. Kelemen Kristóf–Pálinkás Bence György: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozása egy olyan részvételi színházi előadásba kalauzolja a nézőket, melyben próbára tehetik tudásukat a magyar nemzeti értékekkel kapcsolatban ügyességi és kvízfeladatok révén. 
 
A Káva Kulturális Műhely Peer Gyntje egy komplex részvételi színházi előadás, amely a részvételt, az érzelmeken, gondolatokon és cselekvésen keresztüli közös gondolkodást helyezi a középpontba. Az előadás a valóság és fikció viszonyát, illetve a menekülés a valóság, önmagunk és a felelősség elől témaköreit helyezi középpontba. A Vadas-Tóth-Gryllus Sleeping Beauty Project keretében egy különleges műfajközi előadásban vehetnek részt az érdeklődők két alkalommal is, mely a fény, a hang, a tánc és a meditáció elegyéből tevődik össze. 
 
A KB35 Inárcs: Kimondva – kimondatlanul című darabja az erőszakmentes kommunikáció alapján létrehozott résztvevő színházi formában foglalkozik a szexizmus hétköznapi élethelyzetekben érvényesülő jelenségeivel. Az Y to C–Yaniv Cohen: You Look Like You a közönség és az előadó közötti interakciós lehetőségek hatalmas tárházát kutatja. A koncepció éppoly bátor, mint amilyen megidéző maga az akció. Minden alkalommal egy új közönség találkozik egy új előadóval, és ebből egy új világ születik - egy egyedi, megismételhetetlen módon működő organizmus az adott térben és időben.  
 
2017.11.06
|
(11 kép)


Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.