XIV. René – zenés őrület 3 felvonásban

Budapest, Karinthy Színház, december 15. 19:00
Lodoméria, ez a kis ország politikai válságban van. Korrupció, cselszövések, kicsinyes hatalmi játszmák, ellenzéki tüntetések nehezítik az uralkodást. A fiatal király, XIV. René hatalmát trónkövetelő és egy szomszédos nagyhatalom uralkodója is fenyegeti.
És a háttérben még ott van egy nyomasztóan nagy rejtély, amit az uralkodó környezetében inkább sejtenek, mint tudnak, de René próbálja megőrizni ezt az ország további sorsát is befolyásoló titkot. 
 
Harsányi Zsolt és Zágon István szövegkönyve, szófordulatai Rejtő Jenő legjobb írásait idézik, Eismann Mihály slágereit – Éjjel az omnibusz tetején, Lesz maga juszt is az enyém – pedig mindenki ismeri. Harsányi-Zágon-Eismann darabját 1940-ben mutatta be a Vígszínház, de ma ugyanannyira aktuális, mint 77 évvel ezelőtt. Szellemes, kicsit abszurd és végtelenül szórakoztató, ami nem mentes a mai korra jellemző áthallásoktól, de nem politizál, csak annyira, amennyire egy képzeletbeli ország viszonyait színpadra állítva ez elképzelhető.  
2017.11.06
|


Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.