Az amerikaibbnál is amerikaibb rendező ezúttal Angliában forgatott

Paul Thomas Anderson az egyik legamerikaibb filmkészítő, aki filmjeiben nemhogy az Egyesült Államokból nem mozdult ki még sosem, de Kaliforniából is csak elvétve, így elég nagy szó, hogy most Anglia felé vette az irányt.
Ez persze nemcsak arra adott neki alkalmat, hogy a Vérző olaj után ismét együtt dolgozhasson Daniel Day-Lewisszal, hanem arra is, hogy 1988 után a színész végre ismét a saját angol akcentusát használhassa egy filmben. A Fantomszál (hazai bemutató: február 1.) egyébként azért is fontos mérföldkő lesz, mert Daniel Day-Lewis bejelentette, hogy ez volt az utolsó forgatása, a sajtókörúton még részt vesz a film népszerűsítésében, de utána végleg visszavonul a színészi munkáktól. P.T. Anderson ráadásul szokatlan lépésre szánta el magát: ezúttal nem fogadott fel operatőrt maga mellé, a rendezés mellett saját maga fényképezte a filmjét. 
 
A rendező múlt század közepén játszódó moziját, a Fantomszálat még tavaly nyáron jelentették be, de a forgatás csak idén januárban kezdődött. Az ötvenes évek glamúros Londonjában Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) a húgával (Lesley Manville) ruhákat készít a királyi család tagjainak, filmsztároknak, gazdag örökösöknek és persze a társasági élet krémjének. Az üzlet virágzik, és Woodcock életében jönnek-mennek a nők, ám neki esze ágában sincs hosszabb távon lehorgonyozni egyiküknél sem, egészen addig, míg nem találkozik a fiatal Almával (Vicky Krieps), aki nemcsak a férfi szerelmévé, hanem egyben a múzsájává is válik. 
 

 
 
 
2017.11.07
|


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Pocoyo egy csintalan, kíváncsi és minden kalandra elszánt kisfiú.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
18:05
18:15
Lilli, a kis boszorkány II. - Utazás Mandolánba
német-spanyol-osztrák gyerekfilm, 2011
18:15
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:15
Csapatépítő szerelem
amerikai vígjáték, 2016
18:15
Idegen szív
amerikai filmdráma, 2002
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.