2 nap alatt a Föld körül!

Gondolkodtál már azon, milyen jó lenne csak úgy útra kelni és bejárni a világot? Most szólunk, ez nem egy lehetetlen álom! De miért is ne kezdhetnéd az egész utazósdit egy-egy hétvégével Európa nagyvárosaiban?

EST-tipp: Még olcsóbban kijöhet az utazás, ha hostelben szállsz meg, esetleg helyieknél couchsurfingezel vagy airbnb-zel, ráadásként pedig még bele is kóstolhatsz egy új kultúrába, de szó szerint, hiszen sok vendéglátó tényleg kész vacsorával vár!

A jó hír az, hogy a bakancslistás városaid már alig 1-2 óra repülőúttal elérhetők! Manapság Európán belül repülni ugyanis szinte olyan, mintha a Balcsira ruccannátok le egy hétvégére. Öveket becsatolni, kaland indul!
 
Utazz okosan! 
 
Nem állítjuk, hogy két nap alatt keresztül-kasul be lehet járni ezeket a városokat, de ha most első körben megelégedsz egy kis kozmopolita hangulatmorzsával és egy felejthetetlen, élménydús, pörgős hétvége ígéretével, akkor irány a reptér! Ráadásul mostanában a fapados járatokra valóban vonatjegyárakkal vetekedő összegekért is szerválhatsz jegyet, ha csak egy kicsit is leleményes vagy! Rengeteg fapados légitársaság kecsegtet ugyanis hihetetlennek tűnő akciókkal, és ezekre érdemes is lecsapni. A legolcsóbban így, benzint, időt és persze pénzt spórolva juthatsz el Európa leggyönyörűbb helyeire.
 
Íme, a TOP 7 kaland! 
 
Amszterdam 
 
A fények és csatornák, na meg a totális szabadság városa. Ha ráunnál a gyaloglásra, és az időjárás is engedi, pattanj bringára vagy sétahajózz a csatornákon! Kötelező látnivaló a helyi Madame Tussauds panoptikum, a világhírű virágpiac és az óriási sajtboltok mellett a Van Gogh Múzeum!
 
Pozsony 
 
Kastélyok, várak, macskaköves óváros. Az igazi őszi hangulatú városnézés garantált! A dolgozó ember szobrát pedig, ígérd meg, hogy mindenképpen megkeresed! 
 
Koppenhága 
 
Ez a város is telis tele van csatornákkal, biciklisekkel és színpompás mesebeli házikókkal. Azonban sem Velencével, sem pedig Amszterdammal nem keverendő össze! Kutasd fel a Kis hableány szobrát, a legendás Tivoli vidámparkot és a Nyhavn elnevezésű városrészt, ami a dán főváros egyik szimbólumává vált! 
 
Krakkó 
 
Egy csipetnyi Lengyelország, ahol a legnagyobb természetességgel keveredik egymással a múlt és a jelen. A főtéren például a legmenőbb üzletek között ódon templom és lovashintó vár, a kisebb utcákban pedig bámulatos csokimanufaktúrákra lelhetsz. Ha pedig történelem, akkor érdemes a közeli Auschwitzba is ellátogatni, ahol ma emlékmúzeum mesél az egykori borzalmakról. 
 
Prága 
 
Károly-híd, Lőportorony, Arany utcácska, remek sörök és csülök! Ugye nem is kell tovább magyaráznunk, miért a turisták egyik kedvenc célpontja a cseh főváros? Ráadásul az őszi Moldva lenyűgöző panorámát kínál – szelfire fel! 
 
Velence 
 
Olaszország nem csak nyáron szép, bizonyítja ezt a varázslatos Velence, aminek télen-nyáron turisták ezrei keresik fel a tündérmesébe illő kis sikátorait, elbűvölő zegzugait, vagyis azt az utánozhatatlan, pizza- és tengerillatú Velence-hangulatot, ami a helyszínen egy perc alatt magába szippant. Ezeket semmiképp ne hagyd ki: a Sóhajok hídja, a Rialto és a Szent Márk tér, valamint egy helyi pizzázó meglátogatása szinte kötelező! 
 
Bécs 
 
Lélegzetelállító kastélyok és parkok, valamint múzeumok idézik az egykori Monarchia és Sissi korának pompáját. Ha pedig már Bécsben jársz, ne csak a múltnak, hanem a jelennek is élj: ne is gyere úgy haza, hogy nem próbáltad ki a Pratert, az osztrákok világhírű vidámparkját! 
 
Kurcz Orsi
2017.11.07
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.