Programok hétvégére

2017. november 10-12.
Egy Csepp Világnap, épületséták, ásvány- és rovarbörzék, kézműveskedés, cirkusz, no és persze ínyencségekhez, illetve libás és újborhoz köthető gasztroprogramok várják a Márton-napi hétvégén a fővárosiakat szerte a városban és környékén.
Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony 
Fővárosi Nagycirkusz  
november 9–12. 15h, 12-én 11h is  
www.fnc.hu 
 
Klasszikus cirkuszi nagykarácsonnyal várják a közönséget, amelyben orosz és kínai rúd-, valamint akrobatamutatványok, gurtni-, diabolo- és zsonglőrprodukciók teremtik meg a pezsgő hangulatot. Porondra lép a Maik Gärtner Family és bájos indiai elefántjuk, Rani, s a sztyeppék végtelen világát idézi meg a minszki csoport dzsigit számával. 
 
Épülettörténeti séták a Múzeumpalotában 
Néprajzi Múzeum  
november 10-én 15h, 11-én 10.30  
www.neprajz.hu 
 
A múzeum kiállításainak november 30-i zárását megelőzően épülettörténeti vezetésekre várják az érdeklődőket. Előzetes regisztráció szükséges! 
 
„Nyitott ajtó” – Pincétől a padlásig – Bajor Gizi egykori villájának titkokkal teli világa 
Bajor Gizi Színészmúzeum  
november 10–11. 18h  
www.oszmi.hu 
 
A közel ezer négyzetméternyi épületnek a nagyközönség előtt eleddig rejtett, titkokkal teli tereit fedezhetik fel az érdeklődők. Zseblámpát mindenki hozzon magával! A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szebenyi.agnes@oszmi.hu címen vagy a 1/375-1184 számon lehet. Jegyár: 500 Ft.  
 
Őszi ásvány- és ékszerbörze 
Kispesti Munkásotthon MH  
november 11-én 9h  
www.kmo.hu 
 
Az Ásvány- és ékszerbörzén az érdeklődők nemcsak az ásványok színpompás világába tekinthetnek be, hanem az ékszerek világába is, hiszen kőzetekből, ásványokból készült ajándékkal és kiegészítő tárgyakkal is találkozhatnak a KMO-ban. Sőt tenyésztett gyöngyökből, féldrágakőből, filcből, égetett gyurmából készült gyűrűket, nyakláncot és karperecet is vásárolhatunk. Jegyár: 300-500 Ft.  
 
Korhatár nélkül családi nap. Az első eső öröme 
Műcsarnok  
november 11-én 10.30  
www.mucsarnok.hu 
 
Sebastiao Salgado kiállításához kapcsolódóan november 11-én a szanok történeteivel, szokásaival ismerkedhetünk: ők a busmanok, bolygónk talán legősibb emberei. Festéssel, rajzolással kiegészítve hallgathatjuk Régi Tamás Afrika-kutató elbeszéléseit. 
 
Gazdátlanul viselve – táncperformansz
Műcsarnok
november 11-én 17h
www.mucsarnok.hu 
 
A Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak performansza. Belépő: aznapi kiállítási jegy. 
 
Lelki Egészség Éjszakája 
Budapesten öt helyszínen 
november 11-én 16h  
www.lelkiegeszsegejszakaja.hu 
 
Előadások, 20 workshop, egyéni foglalkozások várják a látogatókat. A zsúfolt, túlterhelt hétköznapok gondjai, a ránk háruló feladatok súlya, testileg és lelkileg is megterhelőek lehetnek számunkra. Hogyan lehetünk hatással lelki egészségünkre? Milyen módszereket érdemes kipróbálni? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a nap során. 
 
Kelenvölgy Története 
KULTI – Kelenvölgyi KH  
november 11-én 16.30  
www.ujbudakulti.hu 
 
Filmvetítéssel és beszélgetéssel egybekötött teadélután Sturdik Miklós helytörténésszel a Kerület Napja alkalmából. Ingyenes!  
 
Sárkány lehelet – Szávai Viktória Weöres Sándor-estje 
Magvető Café  
november 11-én 19.30  
www.cafe.magveto.hu 
 
Zenei aláfestés: G.Szabó Hunor. Szávai Viktória Weöres Sándor estje a költő verseiből összeállított személyes vallomás, egy nagyon mélyen női előadás. Weöres sajátos hangú, senki mással össze nem téveszthető költészetében ősi, ösztönös tudás, játékosságba oltott bölcsesség rejlik. A Sárkánylehelet két érzékeny művész – a költő és a színész – találkozása a színpadon, tele gyengédséggel, vadsággal, szexussal, erővel, ritmussal és zenével. Jegyár: 1900 Ft. 
 
Ehető kiállítás – Sonja Adler sütemények Szász Károly szobraiban 
Esernyős 
november 11-én 17h, 12-én 10h  
www.esernyos.hu 
 
A finomságok és a szépség szerelmeseinek kínál különleges élményt Istiván Rita, a Sonja Adler édességek megálmodója és Szász Károly iparművész közös kiállítása. A gasztronómia és az iparművészet kapcsolatából születő gasztroesztétika az „érzéki művészet” világába enged betekintést, hiszen a közönség nemcsak megcsodálhatja, de akár meg is kóstolhatja a műalkotásokat a megnyitón. Ingyenes! 
 
Szent Márton Újborfesztivál és Libator 
Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre 
november 11–12. 11h  
www.skanzen.hu 
 
Ínycsiklandó libaétkek, kézműves újborok, koncertek, néptáncbemutatók és népmesék várják a látogatókat. 
 
Őszi rovarbörze 
Kispesti Munkásotthon MH  
november 12-én 9h  
www.kmo.hu 
 
November 12-én a rovarok és bogarak különleges világa fogadja a Nemzetközi Rovarkiállításra érkezőt. A tárolókban található ritkaságok és egyedi fajok sokasága tárul majd elénk. Olyan színes, különleges lepke példányokat is láthatunk, amelyeknek őshazája egy-egy egzotikus ország. Jegyár: 300-500 Ft.  
 
Nemezpapucs-készítő workshop Balla Gemma nemezkészítővel 
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum  
november 12-én 10h  
www.hagyomanyokhaza.hu
 
Megtanulhatod a mintalerakást, azt, hogy hogyan kell elkészíteni egy üreges tárgyat, a nemezelés különböző trükkjeit, technikáit. Próbára teheted a türelmedet, kitartásodat. Ez a munkafolyamat egy meditatív elmélyülésre is lehetőséget nyújt. 28-tól 42-es méretig készíthetők papucsok. Jegyár: 10 000 Ft, amely tartalmazza az anyagköltséget és a foglalkozás díját. 
 
Egy Csepp Világnap 
Millenáris B csarnok 
november 12-én 10h  
www.egycseppfigyelem.hu 
 
Fellép a Kolompos Együttes, Tóth Vera, a Talamba Ütőegyüttes, és Szabó Gyuri bácsi tart előadást. Ingyenes! 
 
Ásványbörze és bonsai-kiállítás 
Óbudai Kulturális Központ  
november 12-én 9h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Remek alkalom arra, hogy megtanulhassuk, miként kell gondozni, ápolni a bűbájos fákat, bokrokat, vagy akár arra is lehetőség nyílhat, hogy csatlakozhassunk a kerületben is működő bonsai-klubhoz. Ingyenes!  
 
Slow Gasztro Market 
Anker't  
november 12-én 10h  
www.ankert.hu 
 
A kiállítóknál többek között szörpök, teák, ínyenc kolbászok, sajtok, joghurtok, sütemények széles választéka – organikus, mindenmentes, sós és édes aprósütik, piték, mártogatósok, fürjtojás-különlegességek, chutney-k, mézvariációk, gasztroajándékok és még számos ételféleség. Sőt a rendezvényen két könyvbemutató is lesz a természetből inspirálódáshoz a gasztronómiában is és rendhagyó ötletekkel, receptekkel a reggeli étkezéshez. 
 
MIKVE túra 
Várkert Bazár  
november 12-én 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Jegyár: 2000 Ft. 
2017.11.08
|


Játék
Mikor egy masszív szörnyeteg megtámad egy tengeralattjárót, a legénység a Csendes-óceán legmélyebb árkának fenekén reked. A Megalodon támadt rájuk, egy rég kihaltnak vélt, 25 méteres óriáscápa.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.