Így készült Az Igazság Ligája

Kevés viharosabb filmforgatást ismerünk Az Igazság Ligájáénál, de még a káoszból is sülhetnek ki mesterművek. Nézzük, miken kellett keresztülmennie a stábnak, hogy elkészülhessen az év egyik legmasszívabb blockbustere.
10. Eredetileg a DC nem egy, hanem két Justice League-filmben gondolkodott, két részre szedve a történetet, de végül belátták, hogy mindenki jobban járna, ha a történet lezárásra kerülne rögtön az első moziban. Ez persze nem jelenti azt, hogy később már nem lesz több Az Igazság Ligája-film, de ha lesz is, ott már egy új történet elmesélésébe kezdenek. 
 
9. Zack Snyder figyelve a Batman Superman ellen kapcsán született kritikákra úgy döntött, hogy a franchise eddigi sötétségébe némi fényt is csempészik, és a humor ezentúl már nem számít szitokszónak a DC háza táján. Ezt bizonyítandó már az első előzetesbe is pakoltak laza egysorosokat. 
 
8. Hans Zimmer zeneszerző már a Batman Superman ellen idején azt nyilatkozta, hogy besokallt a szuperhősök világától, és a jövőben nem készít filmzenét ilyen jellegű mozikhoz. A helyét az a Danny Elfman vette át, aki a Tim Burton-féle Batman-filmekben már alkotott maradandót a műfajban. 
 
7. Zack Snyder rendező és Deborah Snyder producer idén márciusban otthagyták a filmet lányuk öngyilkossága miatt. A rendező helyét a Bosszúállókból ismert Joss Whedon vette át, aki amúgy is a DC-nek dolgozott már, hiszen épp a Batgirl film előkészítésével volt elfoglalva. 
 
6. A Wonder Woman nyári sikertörténete is kisebb módosításokat hozott a filmben, ugyanis az utóforgatásokon emiatt kissé megnövelték Diana szerepét, hogy jobban előtérbe tolják a karaktert. 
 
5. Az új rendező természetesen új tervekkel érkezett, amihez jelentős utóforgatásokra volt szükség Londonban és Los Angelesben. A DC ezekre nagyjából 25 millió dollárt költött. 
 
4. Okozott némi kellemetlenséget az is, hogy az utóforgatások idején a Supermant alakító Henry Cavill már a Mission: Impossible hatodik részével volt elfoglalva, amihez jelentős méretű bajuszt növesztett, és a Paramount nem engedte neki, hogy Az Igazság Ligája utóforgatásai kedvéért leborotválja azt. Ben Affleck elmondása szerint így Cavill végig egy hetvenes évekre emlékeztető pornós bajusszal játszotta Superman/Clark Kent szerepét, amit az utómunkák során „radíroznak le” az arcáról. 
 
3. Miután Ben Affleck gengszermozija megbukott, kiderült, hogy még mindig küzd az alkoholizmusával, valamint kilépett az önálló Batman-film rendezői székéből, az a pletyka kezdett terjengeni, hogy a színész Az Igazság Ligájában lesz utoljára látható Batman szerepében. Ugyan az értesülést cáfolták, de azért ne csodálkozzunk, ha pár héttel a film premierje után mégis kiderül, hogy így áll a helyzet. 
 
2. A főgonosz Steppenwolf teljes egészében digitális kreatúra, bár Ciarán Hinds nemcsak a hangját adta, hanem motion capture (amikor a színész mozgását és arcjátékát is bedigitalizálják) eljárással eljátszotta a szerepet, ami nagy segítség volt a lényt CGI-jal elkészítő csapatnak. 
 
1. A maga 121 perces játékidejével ez az eddigi legrövidebb DC-mozi. 
 
2017.11.13
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.