Schreiber-Gyermek-Színház

Szeged, Kass Galéria, 2017. július 9. - december 31.
A 19. század végi, huszadik század eleji polgári gyerekszobák szinte kötelező kelléke volt a miniatűr papírszínház. A családi ünnepeken kicsik és nagyok együtt élvezték a papírfigurák által életre keltett színházi darabokat, meséket és operákat,…
…amikhez a szövegkönyvet tanárok és írók készítették az eredeti művek alapján, a szereplőket és a díszleteket pedig neves képzőművészek tervezték. Ezeknek az apró papírszínházaknak a sajátos világába enged bepillantást a szegedi Kass Galéria kiállítása, amely többek között olyan népszerű meséket idéz meg, mint A varázsfuvola, a Csipkerózsika, a Hamupipőke és a Nyolcvan nap alatt a Föld körül. A tárlaton összesen húsz papírszínházi színpadi jelenetet láthatunk, az 1878 és 1926 között gyártott litografált darabok mindegyike Jacob Ferdinand Schreiber nyomdájában készült.

2017.11.13
|
(3 kép)


Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.