A sötétség hatalma

Budaörs, Budaörsi Latinovits Színház, december 1., 2., 21., 19:00
A Budaörsi Latinovits Színház Lev Tolsztoj A sötétség hatalma című drámáját mutatja be Alföldi Róbert rendezésében.
A sötétség hatalma a világ végének legvégén játszódik, egy kis orosz faluban, a nyomor és a reménytelenség tanyáján, ahol az Isten szentkép a falon, az Ördög pedig a vodkásbutykos mélyén lakozik, onnét szédíti az esendő emberi lelkeket, és ébreszt bennük olyan indulatokat és érzelmeket, amiket nem tudnak kezelni azok, akiket itt engedett megszületni a balsors.
 
A sötétség hatalmában végül is olyan balesetekről van szó, amelyek mindnyájunkat érhetnek: szerelemről, viszonzottról és – főleg – viszonzatlanról; féltékenységről; egymásra halmozott, és így egymást felerősítő vétkekről, amelyek addig-addig hatványozzák egymást, amíg el nem jutnak minden bűnök legszörnyűségesebbjéig… Ha másutt, a világ boldogabb, vagy legalábbis lakhatóbb táján játszódna ez a történet, akár vígjáték is kerekedhetne belőle, de Oroszországban járunk, ahol mindenből tragédia válik.
2017.11.13
|


Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.