Az AMC dokumentumfilmet készít napjaink legmeghatározóbb popkulturális ikonjairól

Szinte hihetetlen, de igaz, hogy a Pókember, a Hulk, az X-Men, a Vasember és a Fantasztikus Négyes karaktere is már közel 55 éve szórakoztatja a nézőket és olvasókat. De az is érdekes tény, hogy Robert Kirkman, a Fear the Walking Dead megálmodója is képregényíróként kezdte pályafutását, és az egyik legismertebb képregénye a The Walking Dead.
Többek közt ezekről is szól az AMC Studios legújabb dokumentfilm-sorozata, amely olyan sokat látott művészgárdát mutat be, akik a popkultúra izgalmas világát és történeteit egy mindeddig ismeretlen szemszögből mutatja be a nézőknek. 
 
Az „AMC Visionaries: Robert Kirkman’s Secret History of Comics” egy hatrészes, egyenként egyórás epizódokból álló széria, ami a képregényírás történetét mutatja be a legnagyobb ikonokkal. Így például megszólal az az idén 95 éves Stan Lee, aki a Marvel Comics, vagyis az egyik legnagyobb amerikai képregénykiadó meghatározó alakja, és a fent említett karakterek kitalálója, de feltűnik az Emmy-díjra jelölt Patty Jenkins, a 2017-es Wonder Woman rendezője, aki először csinált a DC Comics hősnőjéről egész estés mozifilmet. A karakter 76 évvel ezelőtt született meg, ennyi idő alatt többen is megtestesítették a hősnőt egy-egy sorozatban, így például a legendás Lynda Carter is, aki szintén beszámol élményeiről Kirkman alkotásában. A sorozatben szerepel még Kevin Smith, Famke Janssen, J.K. Simmons, Michelle Rodriguez és Todd McFarlane is. A hazánkban jövő tavasszal debütáló sorozat producere maga Robert Kirkman és David Alpert (The Walking Dead, Fear the Walking Dead). 
 
Az AMC Visionaries második szériájában, az „AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction”-ben az elismert filmes szakember, a háromszoros Oscar-díjas James Cameron a science fiction világába kalauzolja el a nézőket. Cameron és kortársai, akik az elmúlt évtizedekben élen jártak abban, hogy a műfaj látványos fejlődésen menjen keresztül, azokat a filmeket és regényeket vitatják meg, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. Így a többi között megszólal a Mátrix hőse, Keanu Reeves, az Oscar és Emmy-díjra jelölt író, producer, rendező Jonathan Nolan, aki a Memento és A sötét Lovag c. filmek írója, Paul W. Anderson, az Alien vs. Preador, A Kaptár és a Halálfutam írója, illetve Roland Emmerich, a Godzilla, a Holnapután és A függetlenség napja producere is. A sorozat producere a háromszoros Oscar-díjas James Cameron (A bolygó neve: halál, Titanic, Avatar, Terminátor 2.), valamint Maria Wilhelm, Ken Druckerman és Banks Tarver, gyártója a Left/Right. A sorozatban tanácsadói szerepet töltöttek be a Seattle-ben található Museum of Pop Culture (MoPOP) munkatársai. Ebben a múzeumban található a sci-fi világ nagyjait felvonultató Science Fiction and Fantasy Hall of Fame is.  
 
Az AMC Visionaries összesen négy szériát ölel fel, így a későbbiek folyamán lesz látható a horror műfaj legnagyobb mestereit megszólaltató „AMC Visionaries: Eli Roth’s History of Horror” rész és a rap kultúrát bemutató „AMC Visionaries: Rap Yearbook”. 
 
2017.11.23
|


Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
21:10
Jó reggelt, Vietnam!
amerikai háborús filmdráma, 1987
21:20
A csontember
amerikai thriller, 1999
21:35
A szikla
amerikai akciófilm, 1996
21:55
Gracie választása
amerikai filmdráma, 2004
22:00
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
21:06
Grizzy és a lemmingek
2016, 4. rész: Dinó-parti
21:10
Steven Universe
2013, 98. rész: Steven Amethyst ellen
21:10
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 21. rész: Guess How Much I Love You 01 1021 - Bedt
21:13
Grizzy és a lemmingek
2016, 5. rész: Extrém edzés
21:20
A Lármás család
II. évad, 205. rész: Az ész hatalma // Furcsa furgonhistória
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.