Az AMC dokumentumfilmet készít napjaink legmeghatározóbb popkulturális ikonjairól

Szinte hihetetlen, de igaz, hogy a Pókember, a Hulk, az X-Men, a Vasember és a Fantasztikus Négyes karaktere is már közel 55 éve szórakoztatja a nézőket és olvasókat. De az is érdekes tény, hogy Robert Kirkman, a Fear the Walking Dead megálmodója is képregényíróként kezdte pályafutását, és az egyik legismertebb képregénye a The Walking Dead.
Többek közt ezekről is szól az AMC Studios legújabb dokumentfilm-sorozata, amely olyan sokat látott művészgárdát mutat be, akik a popkultúra izgalmas világát és történeteit egy mindeddig ismeretlen szemszögből mutatja be a nézőknek. 
 
Az „AMC Visionaries: Robert Kirkman’s Secret History of Comics” egy hatrészes, egyenként egyórás epizódokból álló széria, ami a képregényírás történetét mutatja be a legnagyobb ikonokkal. Így például megszólal az az idén 95 éves Stan Lee, aki a Marvel Comics, vagyis az egyik legnagyobb amerikai képregénykiadó meghatározó alakja, és a fent említett karakterek kitalálója, de feltűnik az Emmy-díjra jelölt Patty Jenkins, a 2017-es Wonder Woman rendezője, aki először csinált a DC Comics hősnőjéről egész estés mozifilmet. A karakter 76 évvel ezelőtt született meg, ennyi idő alatt többen is megtestesítették a hősnőt egy-egy sorozatban, így például a legendás Lynda Carter is, aki szintén beszámol élményeiről Kirkman alkotásában. A sorozatben szerepel még Kevin Smith, Famke Janssen, J.K. Simmons, Michelle Rodriguez és Todd McFarlane is. A hazánkban jövő tavasszal debütáló sorozat producere maga Robert Kirkman és David Alpert (The Walking Dead, Fear the Walking Dead). 
 
Az AMC Visionaries második szériájában, az „AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction”-ben az elismert filmes szakember, a háromszoros Oscar-díjas James Cameron a science fiction világába kalauzolja el a nézőket. Cameron és kortársai, akik az elmúlt évtizedekben élen jártak abban, hogy a műfaj látványos fejlődésen menjen keresztül, azokat a filmeket és regényeket vitatják meg, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. Így a többi között megszólal a Mátrix hőse, Keanu Reeves, az Oscar és Emmy-díjra jelölt író, producer, rendező Jonathan Nolan, aki a Memento és A sötét Lovag c. filmek írója, Paul W. Anderson, az Alien vs. Preador, A Kaptár és a Halálfutam írója, illetve Roland Emmerich, a Godzilla, a Holnapután és A függetlenség napja producere is. A sorozat producere a háromszoros Oscar-díjas James Cameron (A bolygó neve: halál, Titanic, Avatar, Terminátor 2.), valamint Maria Wilhelm, Ken Druckerman és Banks Tarver, gyártója a Left/Right. A sorozatban tanácsadói szerepet töltöttek be a Seattle-ben található Museum of Pop Culture (MoPOP) munkatársai. Ebben a múzeumban található a sci-fi világ nagyjait felvonultató Science Fiction and Fantasy Hall of Fame is.  
 
Az AMC Visionaries összesen négy szériát ölel fel, így a későbbiek folyamán lesz látható a horror műfaj legnagyobb mestereit megszólaltató „AMC Visionaries: Eli Roth’s History of Horror” rész és a rap kultúrát bemutató „AMC Visionaries: Rap Yearbook”. 
 
2017.11.23
|


Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
18:05
18:15
Lilli, a kis boszorkány II. - Utazás Mandolánba
német-spanyol-osztrák gyerekfilm, 2011
18:15
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:15
Csapatépítő szerelem
amerikai vígjáték, 2016
18:15
Idegen szív
amerikai filmdráma, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
06:50
Masha és a medve
I. évad, 6. rész
06:50
Gatyás bagázs
I. évad, 17. rész: Ágyba tintázás
06:50
Sam, a tűzoltó
IX. évad, 22. rész
06:50
A Happó család
2016, 210. rész: Stunt Duo
06:55
Bobby és Bill
francia animációs filmsorozat, Papagájkoncert, 2016
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.