Advent Óbudán

Budapest, 2017. december 1 - 23.
Idén tizedik alkalommal lesz adventi ünneplés Óbudán: a Fő tér és a Szentlélek tér is díszbe öltözve fogadja a vendégeket a karácsony előtti várakozás időszakában.
Az ünnepi forgatag december 2-án, szombaton 17 órakor kezdődik, ekkor nyit meg a február végéig nyitva tartó ingyenes korcsolyapálya is, majd Petrás Mária és a Muzsikás koncertje után Csiki Gergely táncháza hívogat, utána a Besh o droM zenél.   
 

 
 
Vasárnap a legkisebbekre a Mikulás, a felnőttekre a Csillagkórus & Lousiana Double, majd Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák koncertje vár. 18 órakor felcsendül az Óbudai gyertyagyújtó dal, és fellobban a láng az első gyertyán. 
 

 
Ezután minden hétvégén színes, ingyenes programok várnak a látogatókra olyan neves fellépőkkel mint a Göncöl Néptáncegyüttes, a Budapest Ragtime Band, a Romengo, a MÉZ, Nana Vortex, a Kincső Néptáncegyüttes, a Széll Kulturális együttes és a Téka Zenekar, Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal, a Magyarvista Social Club, a Hot Jazz Band, Daniel Speer Brass, a Misztrál, a Tárkány Művek, Kárász Eszter és az Eszterlánc, Petruska
A sort 23-án, szombaton a KalákaSzabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja. 
 
Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren. A 16 méter magas világhírűvé vált Hello Wood-építmény nemcsak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, mert a rendezvény után a 40 tonnányi tűzifa az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül.
 

 
A kulturális programok mellett pedig a karácsonyi vásárban a vendégek szebbnél szebb kézműves portékák közül válogathatnak, miközben finom falatokat, édességeket és lélekmelengető italokat kóstolhatnak. 
S akinek még ez is kevés, az a kerület 15 kulturális intézményében, templomában is számtalan ünnepi programot talál advent idején. 
 
INGYENES!
 
Részletes program: 
www.adventobudan.hu 
 
2017.11.27
|


Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.