III. Óbudai Képzőművészeti Tárlat: Krúdy Gyula poétikus hőse, Szindbád

Budapest, Esernyős, 2017. november 16. - december 22.
Eszik Alajos, ef Zámbó István, Jakatics-Szabó Veronika, Kalmár János és még sok más kortárs magyar képzőművész festette meg a maga Szindbádját a harmadik alkalommal megrendezett Óbudai Képzőművészeti Tárlatra.
A kiállítás a kortárs festészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről kíván képet adni egy-egy aktuálisan kijelölt tematika alapján évről évre. Az idei téma Krúdy Gyula hőse, Szindbád, aki sok-sok történetével kötődik a városrészhez. A tárlat témaválasztása abból a tényből indult ki, hogy Krúdy kora óta Óbuda jelentősen átalakult, így megváltozott Szindbádhoz és az általa képviselt nosztalgikus hangulatokhoz való viszonyunk is. Az óbudai Esernyősben kiállított alkotások arra keresik a választ, vajon hogyan hat ránk ma Szindbád, tudunk-e még hinni benne, valamint hogy mire fókuszál a ma művésze és hová helyezné a hangsúlyokat a Krúdy teremtette világban.
2017.11.27
|
(5 kép)


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.