dunaPart4 - Az elmúlt évek legjobb kortárs előadásai újra Budapesten!

2017. november 29. és december 2.
2017. november 29. és december 2. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Trafó Kortárs Művészetek Háza a dunaPart – kortárs magyar előadóművészeti platformot, amely kiváló alkalmat kínál szakembereknek és színházrajongóknak egyaránt, hogy pótolják azokat az előadásokat, amelyekről lemaradtak.
A rendezvény elsődleges célja megismertetni a négy napra Magyarországra látogató szakemberekkel a 2015-ös hasonló fesztivál óta bemutatott magyar előadások legjavát a legkülönbözőbb műfajokan (kortárs színház és tánc, cirkusz és egyéb innovatív, performatív műfajok), amelyek a nemzetközi színtéren is megállják a helyüket.  
 
Az idei programban olyan színházi produkciók láthatók, mint a Proton Színház Látszatélete, a Bodó Viktor rendezte Egy őrült naplója, de olyan különleges, színházi-nevelési előadások is bekerültek a válogatásba, mint Az óriás ölelése a Kerekasztal Társualttól vagy a Peer Gynt a KÁVÁ-tól, míg a kolozsvári Groundfloor Group Parental Ctrl című előadása a határon túli alkotókat is képviseli. 
 
A 16 táncelőadás is színes képet mutat majd, nehéz is lenne mindet és mindenkit felsorolni: többek között a Kínától Brazíliáig ismert Fehér Ferenc legfrissebb munkája, a Lábán-díjas Molnár Csaba egy saját és egy Márcio Kerber Canabarróval közösen létrehozott alkotása, illetve Simkó Beatrix a Közép-Európa Táncszínház IKF programjában megvalósult koreográfiája is bekerült a programba. Az idei friss Lábán-díjas Horváth Csaba pedig az egyedüli, aki a színházi- és a táncporgramban is jelen lesz 1-1 előadásával. 
 
A dunaPart4 helyszínei és részletes programja itt olvasható >>
 
2017.11.28
|


Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.