Dalokba írt sorsok

Közösségi finanszírozás indult Guessous Majda Mária társadalmi célú kezdeményezésének megvalósítására. Az Átváltozás névre hallgató művészeti program célja, hogy olyan dalok szülessenek, amelyeknek nemcsak művészeti, hanem társadalmi szinten is üzenetük van.
A program megálmodója, Guessous Majda Mária (Mesi) hallhatóvá szeretné tenni szociálisan vagy testileg hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek belső gondolatait elsősorban az átváltozás-változás témáját közösen boncolgatva. A megvalósításhoz kampányt indítottak, amin keresztül támogatásokra számítanak. 
 
A program megálmodója, Guessous Majda Mária (Mesi) magyar–marokkói, Junior Prima Díjas énekes, aki a zenén keresztül hallhatóvá szeretné tenni a nehéz sorsú gyermekek és felnőttek belső gondolatait. A pozitív irányú „átváltozás-változás” témáját boncolgatják a beszélgetések alatt, miközben Mesi egyre inkább megérti és megismeri a beszélgetőpartnere egyéni sorsát és gondolkodásmódját. A dalok szövege és dallama a diktafonra felvett beszélgetések kulcsgondolatai, benyomásai alapján születnek. Zeneisége – Mesi eddigi zenei útjához hűen – leginkább a magyar, török, marokkói és indiai zenei hagyományból merít. 
 

 
Mostanra több intézmény csatlakozott a programhoz, mint a MUS-E Magyarország, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma (Pető Intézet) és a Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika. Mesi az intézmények által kerül kapcsolatba hajléktalannal, idős emberrel, hátrányos helyzetű gyermekekkel, testileg vagy szellemileg sérült gyerekekkel, bántalmazott nővel/anyával. 
 
A program indítódala az Átváltozás (Metamorphosis). További három dal alapjai készen állnak a stúdiómunkára, amelyek az interjúsorozatok során születtek a MUS-E program által mentorált általános iskolai osztállyal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által megismert hajléktalan fiatal lánnyal Nikivel, valamint ugyanitt az idősek nappali programján résztvevő András bácsival. A petős diákokkal, az ikerpár Nórával és Annával már folyik a „munka”, a folyamatot pedig az Átváltozás blog követi nyomon.  
 
A szervezők december 18-ig várják a támogatásokat ezen a linken.
 
 
2017.11.28
|


MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Orsolya Drozdik: Sensuality and Matter.
Budapest, Budapest Galéria, szeptember 28. - november 4.

Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.