Programok hétvégére

2017. december 1-3.
Igazi téli időjárással köszönt ránk advent első hétvégéje, amit rögtön ünnepváró készülődéssel vagy vásárlással is tölthetünk, de egyéb tartalmas elfoglaltságot is találni hétvégi programajánlónkban, mint például a Néprajzi Múzeum épületbúcsúztatóját, a Tetoválók Éjszakáját vagy Kepes András előadását a színfalak mögötti világról.
19. Budapesti Karácsonyi Vásár
Vörösmarty tér  
november 10.-december 31. 
www.budapestinfo.hu 
 
Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal találkozhatnak a látogatók. Színvonalas kulturális- és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. 
 
Kockacukor – Zenés kávéházi beszélgetés Vincze Lillával és vendégeivel 
Benczúr Ház  
december 1., 19h 
www.benczurhaz.hu 
 
Vendégek: Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Benedek Krisztina a népművészet ifjú mestere, néptáncpedagógus, népi énekes, Szentgáli-Varga Szilárd képzőművész, porcelán mesterfestő. Jegyár: 1900 Ft. 
 
Mindent a Néprajzi Múzeumról 
Néprajzi Múzeum  
december 1–3., 10h  
www.neprajz.hu 
 
A háromnapos programsorozat célja, hogy a Néprajzi Múzeum Kossuth téri épületének bezárása előtt utolsó alkalommal lehetőséget nyújtson az itt folyó sokrétű tevékenység megismerésére. Gyűjtemény, kiállítás, kutatás, hasznosítás – minderről szó lesz. Ingyenes!  
 
Advent Óbudán 
Óbudai Fő tér  
december 1-23.  
www.adventobudan.hu 
 
Koncertek és korcsolyapálya, varázslatos fények, ételek-italok, karácsonyi kézművesvásár, vasárnaponként adventi gyertyagyújtás, Kaláka Betlehemes-koncerttel. 
 
Tetoválók Éjszakája 
Dürlin és Dürer kert 
december 2., 16h  
www.durerkert.com 
 
Az eseményen több mint száz tetováló, köztük számos elismert művész próbál meg ajándékmintákkal örömet szerezni az érdeklődőknek. 
 
Letűnt várak kövein a Börzsönyben 
Hiúz Ház – Királyrét  
december 2., 11h  
www.dunaipoly.hu  
 
A kisebb-nagyobb falvakat mára benőtte a rengeteg, de a csúcsokon, még hajdani büszke sáncfalak dacolnak az elmúlással. A börzsönyi táj és múlt nagy ismerőjével, Bezeczky Árpád természetvédelmi őrrel ezeket a helyeket járják be a résztvevők, és próbálják megfejteni, hogy kik, mikor és miért éltek itt. 
 
Kepes András Világkép estje – „Csillagok nyomában” 
Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI 
december 2-án 17h  
www.korosi.org 
 
Kepes András műsorában kalandos útjairól, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról és mindarról mesél, ami a műsorokból kimaradt. Jegyár: 1950-3200 Ft. 
 
Ünnepváró Adventi vasárnapok 
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum  
december 3., 11h  
www.hagyomanyokhaza.hu 
 
Gyerekprogramok, kézművesvásár és foglalkozások, ünnepi ételkészítés, adventi készülődés várja a látogatókat. Ezenkívül karácsonyi dalokat tanulhatnak az érdeklődők, illetve megismerkedhetnek az ehhez az időszakhoz kapcsolódó jeles napi szokásokkal is. 
2017.11.29
|


Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.