Golden Boundaries – Kamaszkor a kortárs fotográfiában

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2017. december 4. - 2018. március 18.
Az önkifejezés különféle megjelenési módjait, a személyes autonómia és a kulturális sokszínűség keresésének kérdését, a serdülőkori és fiatal felnőttkori relatív elkülönülést, valamint az ideiglenes összetartozásokat járja körül a Capa Központ tárlata.
A kiállítás átfogó képet igyekszik adni arról, hogyan jelenik meg a kortárs fotóművészetben a kamaszkor, ez a kultúrtörténet által kezdettől kitüntetett figyelemmel kísért, izgalmas átmeneti szakasz. 
 
A kamaszkorról való vélekedés időről időre változik, a hossza, megítélése és előjele változatos utat járt be, olyan kérdéseket felvetve, hogy ez az időszak az ember életében vajon a romlatlan, tökéletes gyermekkorból vezet át a megalkuvó, tisztátalan felnőttkorba, vagy az öntudatlan gyermekből éppen általa válik egy szellemi és lelki erővel és képességekkel megáldott felnőtt. A fiatal kortárs fotóművészek kiválasztott munkái azt kutatják, vajon megjelenhet-e különféle formákban az önállóságra ösztönzés és az önmeghatározás, milyen módokon van kódolva a fiatalság szorongása, a „semmittevés esztétikája” és az útkeresés, valamint hogy ez az új individualizmus vajon megközelíthető-e nemek szerinti felosztásban. A kiállítás kurátora Oltai Kata. 
2017.12.04
|
(14 kép)


Játék
A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival...
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.