Szúrópróba – Tanúságok és tanulságok az oltások történetéből

Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2017. november 24. - 2018. június 4.
A védőoltások izgalmas és tanulságos történetén kalauzolja végig a látogatót a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum kiállítása. Nem meglepő, hogy az oltások története a népi gyógyászattól eredeztethető.
De azt kevesen tudják, hogy ki volt például Edward Jenner, és hogyan jutott el még a bakteriológiai kutatások forradalmi felfedezései előtt az áldozatait tömegesen szedő fekete himlő elleni védőoltás kikísérletezéséhez, amely felfedezés a 18. század végének közvélekedése szerint az orvoslás történetének legnagyobb jótéteménye volt. Az egyes betegségekre kifejlesztett védőoltásokért folytatott küzdelem története a sikerek mellett tele van kudarcokkal is, a humán kísérletek pedig újra és újra etikai kérdéseket vetnek fel és vallási vitákat generálnak. Ezek mellett sem megy el szó nélkül a kiállítás.
 
2017.12.11
|
(12 kép)


Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.