„Fejenként maximum három életet veszíthetünk” - Dwayne Johnson és Jack Black

A földkerekség legnagyobb akciósztárja és egyik legviccesebb komikusa most gimis diákok avatárjaiként jelenik meg a Jumanji: Vár a dzsungelben.
A Jumanji az első film óta eléggé megváltozott. Mit gondoltok erről? 
 
Dwayne Johnson: Fontos volt, hogy változzon, és a táblás játék szerepét az új filmben egy videojáték töltse be. A forgatókönyv többszöri átírása során is végig szem előtt kellett tartanunk, hogy egy olyan játékot kell kitalálnunk, aminek a láttán a kölykök játszani akarnak. 
 
Jack Black: A Jumanji egy élő organizmus. Lényeges neki, hogy játsszanak vele, ezért a kor igényeihez idomulva változik. Ott porosodik egy polcon, és egyszerűen átváltozik valami mássá. Mostanság a srácok videojátékokkal játszanak, így a Jumanji is abban a formában jelenik meg nekik. Amikor a sztoriban a négy gimnazista játszani kezd vele, beszippant minket a világa, a Jumanji dzsungeljei. Olyan ez a hely, mint egy csodás afrikai természeti paradicsom, ugyanakkor teli van veszélyekkel, és bármelyik sarokból egy-egy veszélyes vadállat – pontosabban a veszélyes vadállat felturbózott, videojátékos verziója – bukkanhat elő.  
 
De ha ez csak egy játék, hogy lehet elérni, hogy a tétek valódiak legyenek? 
 
D.J.: A veszélyérzetnek valósnak kellett lennie. Mert mi történik akkor, ha a srácok nem törik meg az átkot és nem mentik meg a játékot? Akkor bizony game over van, de nemcsak a játékban, hanem a valóságban is. A film és a sztori szempontjából is lényeges volt, hogy a játéknak valódi tétje, valódi feszültsége legyen. 
 
J.B.: A feladatot úgy kell végrehajtanunk, hogy fejenként maximum három életet veszíthetünk. 
 
Elég színes karakterek jöttek össze az új Jumanjiban… 
 
J.B.: Úgy írták meg őket, hogy tökéletesen passzoljanak az őket játszó színészekhez. Már a forgatókönyv olvasásakor láttam magam előtt Dwayne-t Smolder szerepében. Mivel a videojátékos karaktere egy érzékeny, geek srác, így szembe kellett mennie a saját imidzsével, azzal a szupermacsó, kemény fickóval, ahogy őt a legtöbb filmjében láthatjuk. És ez már a forgatókönyvben is vicces volt. Láttam, hogy működni fog a dolog. Aztán ott van Kevin (Kevin Hart - a szerk.), akinek a testét a játékban egy nagydarab futballjátékos srác használja avatárként, így nem csoda, hogy folyton szupermérges. Én pedig Bethany, a suli legnépszerűbb lányának avatárja vagyok… Ez jó kombináció. Úgy gondoltam, tudom, milyen lehet egy igazán jó csajt játszani. Valamiért úgy éreztem, bennem van a dolog. Bármikor be tudom kapcsolni, és elcsábítalak. (csábító mosoly) 
 
Dwayne, mit kell tudni a karakteredről, Dr. Smolder Bravestone-ról? 
 
D.J.: Bravestone doktor egy vérbeli kalandor, aki nem ismer félelmet. A neve nem véletlenül lett az, ami (a Smolder jelentése: parázslik/füstölög/izzik). Isten megáldotta azzal a képességgel, hogy bármelyik pillanatban megálljon és izzó tekintettel révedjen a messzeségbe. (nevet)  
 
Tudnátok mesélni a karaktereitek szuperképességeiről? 
 
J.B.: A figurám, Shelly Oberon professzor kartográfus, így én vagyok az egyetlen a csapatból, aki tud térképet olvasni, ami egy elég uncsi, de nagyon hasznos szuperképesség. Nélkülem elvesznének. A képességek úgy vannak kitalálva, hogy egymásra legyünk utalva és csak csapatban tudjunk boldogulni. Persze mindegyikük Smolder Bravestone akar lenni, aki erős, nem érez fájdalmat, szuperrugalmas és kiváló harcos.  
 
Milyen volt együtt dolgozni Jack Blackkel? 
 
D.J.: A forgatókönyv olvasásakor a karakter láttán egyből Jack arca jelent meg előttem. Szerencsére ugyanannál az ügynökségnél vagyunk, szóval nem volt nehéz a kapcsolatfelvétel: az ügynököm felhívta az ügynökét. Rögtön kiderült, hogy Jack már tudott a projektről, de arról nem, hogy pont ő lesz az, aki a lányt fogja alakítani. Senki nem tudta volna olyan királyul eljátszani ezt a szerepet, mint ő, én pedig abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy mindennap csodálhattam az alakítását. Egy 16 éves lány bőrébe bújni egy nem annyira lányos külsejű, nagyobb darab színész számára egyáltalán nem kis feladat. Lenyűgöző volt. 
 
Mit kell tudni a csapat egyetlen női tagjáról, Ruby Roundhouse-ról, akit Karen Gillan alakít? 
 
J.B.: Neki volt a legnehezebb dolga közülünk. Hawaiin voltunk, ha épp nem forgattunk, folyton eljártunk a partra bulizni, de ő szinte sosem jöhetett velünk. Minden álló nap órákon keresztül a táncharcot gyakorolta, mivel valaki kitalálta, hogy a figurája táncolva harcoljon. Kicsit sajnáltam őt, de a végeredmény nagyon vagány lett. 
 
Volt kedvenc jelenet a forgatáson? 
 
D.J.: Van egy jelenet, amiben Kevinnel van egy kis vitánk, és nekem helyre kell őt raknom. Mármint fizikai értelemben. Meg kellett löknöm, de mivel Smoldernek szuperképességei vannak, Kevin a lökéstől vagy tíz métert esett hátra. Ez volt a kedvenc pillanatom. Ha Kevin arcán fájdalmat látok, az mindig boldoggá tesz. (nevet) 
Tulu/InterCom
2017.12.18
|
(13 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Filmek a TV-ben
23:30
Greenwichi idő
angol film, 1999 (feliratos)
23:30
Két nap a völgyben
amerikai movies - vígjáték, 1996
23:30
Mr. és Mrs. Smith
amerikai akcióvígjáték, 2005
23:35
Manolete
amerikai-német-francia-angol-spanyol romantikus filmdráma, 2007
23:50
Testről és lélekről
magyar romantikus film, 2017
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.