Csináld magad karácsonyfák!

Újrahasznosított karácsonyfát állítani nemcsak remek móka, hanem azzal a jóleső érzéssel is jár, hogy egy kicsit tettünk a környezetért. A Pesti Est szerkesztősége saját készítésű karácsonyfáival kíván kellemes ünnepeket minden olvasójának!
Ki ne szomorodna el karácsony után, amikor a városban lépten-nyomon kidobott, csupasz fenyőfákba botlik. Szerencsére azonban, ha nem is szélsebesen, de azért terjed a környezettudatos életmód iránti igény, ami a karácsonyfa-állítási szokásokra is hatással van. Az irodai és bolti fenyőket lassacskán felváltják a saját készítésű, újrahasznosított dizájnfák. Ráadásul már otthon is egyre többen kísérleteznek a környezetkímélőbb csináld magad! megoldásokkal. Mutatjuk a legvagányabb és legkreatívabb újrahasznosított karácsonyfákat!
 
Pesti Est-karácsonyfák
 
A környezettudatosság a Pesti Estnek is szívügye: az újság újrahasznosított papírból készült, a szerkesztőségben szelektíven gyűjtjük a hulladékot, karácsony előtt pedig minket is elkapott a csináld magad! és a hajtogatási láz. 
Pesti Est-karácsonyfák
Pesti Est-karácsonyfák

Kockáknak
Ki gondolná, hogy egy ilyen ijesztően okosnak tűnő számítástechnikai alkatrész segítségével is lehet karácsonyi hangulatot teremteni? Na persze egy kis kreativitás és eszeveszett informatikai rajongás mindenképpen szükséges hozzá, hogy meglásd benne a fát! 
 
 
 
 
 
 
 

Autórajongóknak 

A száguldás szerelmeseinek egészen biztos, hogy így néz ki álmaik fája: használt abroncsok, fényfüzér és egy csillag a csúcsra. Gumiszag és karácsony: vajon kellhet más a boldogsághoz? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Partiállatoknak 

Ha egész évben csak buliztál, a megmaradt üvegeket pedig valamilyen érthetetlen okból elkezdted szenvedélyesen gyűjteni, akkor eláruljuk, hogy véletlenek nincsenek, ezekből a rád maradt emlékekből most igazán egyedi karácsonyfát építhetsz! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az egyszerűség híveinek

Nem szereted túlkomplikálni a dolgokat, ugye? Akkor itt egy személyre szóló ötlet csak neked: fogj egy üres kartondobozt, vágj ki belőle háromszögeket – ez lesz a szimbolikus karácsonyfa. Az égőket pedig szurkáld át a papíron, és már kész is az egyszerű, ámde nagyszerű házi készítésű „fenyőfád”! 
 
 
 
 
 
 
 

A tenger kalandorainak

Igazuk van azoknak, akik azt vallják, hogy nem kell túlspilázni a karácsonyi készülődést. Na de azért pár vízmosta deszkából karácsonyfát építeni? A kép alapján azonban egészen úgy tűnik, hogy a vízpart szerelmeseinek ez sem akadály: egy kis festék és pár (tengeri)csillag még a homokos partra is elhozza a csengőhangot! 
 
 
 
 
 


Könyvmolyoknak 

Ha arra vágysz, hogy a kedvenc könyveid még karácsonykor is veled legyenek, akkor nem kell mást tenned, mint fenyő alakban egymásra rakni őket és karácsonyfát építeni belőlük. Hát nem csodálatos? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A borok szerelmeseinek

Nem csak a borszakértőknek lehet tele a fiókja szebbnél szebb parafadugókkal… Ha pedig kezdeni is szeretnél valamit a gyűjteményeddel, akkor miért ne legózhatnál belőle egy igazán dizájnos karácsonyfát? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A konyha ördögeinek

Mindenféle konyhai „szemétéből”, így elhajlott evőeszközökből, feleslegessé vált alátétekből, szárított gyümölcshéjakból, vagy akár régi tojástartókból is mesés dolgokat lehet kihozni, ha karácsonyi dekorációról van szó – a képen éppen utóbbit láthatjuk: néhány csillogó gömb, pár masni és egy kis zöld festék valóban csodákra képes! 
 
 
 
 
 

Kiskertészeknek

Télen úgysem kell kertészkedni, szóval miért ne varázsolhatnál hipp-hopp karácsonyfát pár kerti szerszámból? A kép csak illusztráció, ahogy mondani szokták, de biztosak vagyunk benne, hogy neked van még pár hasonló ötlet a tarsolyodban! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Két keréken

Ez a karácsonyfa azoké, akik legszívesebben két keréken élnék az életüket: a bringás fenyő leselejtezett láncokból készült, de egyéb bicajmaradványokból, például az abroncsfához hasonlóan akár bicikligumiból, vagy kerékbelsőből is ötletelhetsz! 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tavalyi maradékból

Végül pedig álljon itt egy kakukktojás, hiszen a tavalyi karácsonyi maradékot sem kell kikukáznod: a nyakadon maradt – de csomagolni már túl kevés – ajándékpapírból is kitűnő, helyspórolós karácsonyfát barkácsolhatsz egy fehér karton vagy fal és egy kis tapétaragasztó segítségével! 
 
 
 
Est-tipp:
 
Alábbi képgalériánkban további ötleteket is találsz!
 
 
Kurcz Orsi
2017.12.19
|
(27 kép)


Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.