„Ma már sokkal jobban tudom élvezni a színészet finomságait” - Nicole Kidman

2017 egyértelműen Nicole Kidman éve volt. Oscar-díjra jelölték az Oroszlán című filmjéért, a fél világ ismét a rajongójává vált a Hatalmas kis hazugságokban nyújtott alakításáért, Cannes-ban pedig ő volt a legragyogóbb csillag, hiszen egyszerre három filmmel és egy sorozattal volt jelen a fesztiválon. Ezek közül az Egy szent szarvas meggyilkolása most fut be a hazai mozikba.
Mi volt a reakciója, amikor először látta a filmet? 
 
Intenzív volt. Ott ültem közvetlenül Jorgosz mellett (Jorgosz Lantimosz, a film rendezője – a ford.), szóval képzelheted! Ugyanakkor fantasztikus élmény volt, nagyon érzelemteli, különösen a végén, ahogyan a közönség reagált a látottakra. Nagy élmény, ha egy ilyen fantasztikus filmkészítőt támogathatok, és szeretem, ha erős víziójú rendezőkkel dolgozhatok együtt. Színészként sosem lehetsz jobb annál a rendezőnél, akivel együtt dolgozol, szóval, ha egy igazi mesterrel hoz össze a sors, mindent megteszel azért, hogy boldoggá tegyed. Azt akarod, hogy közösen érjétek el a sikert. Ennek az alapja számomra az a privilégium, hogy engem kért fel a filmje főszerepére. 
 
Mit várhat a közönség az Egy szent szarvas meggyilkolásától? 
 
A férjem azt mondta, hogy rendesen kicsinálta a lelkét a film, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy olyan volt nézni, mint jó jazz-zenét hallgatni. Jorgosz világa nagyon más, mint a miénk, és a film alatt a néző azon dolgozik, hogy megfejtse a látottakat. Olyan útra visz, ahol még sosem jártál. Egy ismerősöm azt mondta, hogy ez volt élete legnagyszerűbb moziélménye. Számomra csodálatos, hogy együtt ülhetek sok ezer emberrel egy óriási moziteremben (Kidman a film cannes-i vetítésére céloz – a ford.), és egy ilyen mesterművet nézhetek. 
 
Ön szerint olyan ez a film, amiről az emberek sokat fognak beszélgetni a moziból kifelé jövet? 
 
Közvetlenül utána jönnek az olyan kérdések, hogy „akkor ez most mi volt, és hogy is volt annál a jelenetnél?” A férjemmel a vetítés után csak feküdtünk az ágyunkon, ő pedig folyamatosan beszélt hozzám és kérdéseket tett fel, én pedig csak annyit mondtam neki, hogy ha jobban belegondol, ez az egész akár egy szörnyű álom is lehetett. Így is nézhetsz rá. Bizonyos szempontból annyira zavaros az egész, mint egy álom. Imádom, ha egy filmről ennyit lehet beszélgetni. 
 
Jorgosz átbeszélte a film témáit a színészeivel? 
 
Ilyen szempontból Jorgosz emlékeztet Stanley Kubrickre. Ő is olyan, hogy ha rákérdezel valaminek a jelentésére, csak megvonja a vállát. A Tágra zárt szemek forgatásán volt időm hozzászokni ehhez. Colin (Colin Farrell – a ford.) már dolgozott Jorgosszal korábban, szóval előre felkészített, mire számíthatok. Ugyanakkor Jorgosz nagyon nyugodt ember, a forgatás alatt egyszer sem hallhattad felemelni a hangját. Nagyon befelé forduló, ugyanakkor rendkívül precíz és borzasztó erős személyiség. Valamiféle csendes erő sugárzik belőle, és hihetetlenül kedves fickó. 
 
Mesélne a karakteréről? 
 
Színészként gyakran kapjuk meg ezt a kérdést, és általában van is rá egy konkrét válaszunk, de itt most nem érezném helyesnek a karakterem elemezgetését, úgy hiszem, olyan voltam, mint egy hangszer egy nagy, szimfonikus zenekarban. Ha kiveszed ezt a hangszert, a zene sosem lesz ugyanolyan, de ha csak egyetlen hangszerről beszélsz, akkor nem figyelsz magára a zenére. 
 
Milyen volt a közös munka Colin Farrell-lel? 
 
Rendkívül nyitott. Minden szereplő csodásan érezte magát a forgatáson, tényleg egy nagy csapat voltunk. Colinnal csomószor kértük azt, hogy egy-egy jelenetet újravehessünk, annyira teli voltunk ötletekkel. 
 
Az évek során változott a filmekhez, a filmezéshez való hozzáállása? 
 
Amikor fiatal voltam, félig-meddig a felhők között jártam, és ma már sokkal jobban tudom élvezni a finomságait, mint annak idején. Az évek során felhalmozott tapasztalataim rengeteget segítenek, hiszen annyi mindent megéltem, amiből vissza tudok adni valamit a filmjeimben. Hálás vagyok azért, hogy ezt megtehetem. 
 
Tulu/Vertigo Média
2017.12.24
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Játék
Paul Thomas Anderson legújabb filmje lenyűgöző képet fest a kreativitás új útjait felfedező művészről és az ő világát mozgásban tartó nőkről. A rendezőnek ez a második közös munkája Daniel Day-Lewisszal, akinek viszont a hírek szerint ez lesz az utolsó filmje.
Filmek a TV-ben
21:00
Rumnapló
amerikai kalandfilm, 2011
21:00
Törvényre törve
amerikai akciófilm, 1991
21:00
Pancser Police
amerikai akció, 2010
21:00
A Fantasztikus Négyes
amerikai sci-fi akciófilm, 2015
21:00
Anyád lehetnék
amerikai romantikus vígjáték, 2007
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.