Ez itt a robotok kora!

Rendelj kínait - 32. rész
Ablaktisztítás robottal? Ma már ez is lehetséges! Rendelj kínait! sorozatunkban továbbá egy mókás teafűáztatót, egy még mókásabb mobiltelefont, illetve egy hasznos konyhai eszközt, a muffinsütés „elengedhetetlen” kellékét vesszük górcső alá.
Alfawise S60 ablaktisztító robot – Ez itt a robotok kora 
 
Az ablaktisztítás mindenki számára utálatos dolog. Azért is annyira rossz munka, mert amint jön egy kis eső, máris lehet újrakezdeni az egészet, ugyanis a nehézkesen elért tisztaságnak csak a hűlt helye marad a zuhé után. A porszívózásra már évek óta kiváló alternatívát jelentenek a különböző robotporszívók, amelyekkel sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a munka. Az automatizált ablaktisztítás azonban már bonyolultabb eset, és bár létezett már eddig is pár ilyen gép, de horribilis áron lehetett hozzájuk jutni. A technológia tehát már elérhető volt eddig is, de csak most történt meg az, hogy az olcsóbb modellek már egészen olcsón beszerezhetők.
 
Jelen termék, az Alfawise S60 kiemelkedő árazással rendelkezik, és mentesít minket az ablakok tisztogatásától. A szerkezet tisztító robotjai nagyon erős vákuumot generálva maradnak fenn az üvegen, és ha érzik, hogy az akkumulátor merülőben van, akkor visszatérnek a „földre”, így gátolva meg a leesést. A tisztítási útvonalat a gép maga határozza meg, de a folyamat végére nem marad egyetlen kimaradt négyzetmilliméter sem. Mobiltelefonos applikáción keresztül is konfigurálhatjuk a robotot, az utasításainkat is ezen a felületen adhatjuk ki. Reális félelem lehetne az, hogy a gép nekiütközik az ablak szélének és leesik. Szerencsére ennek a kivédésére szenzorokat építettek be, így a robot felismeri az akadályokat, és ha ilyenbe ütközik, irányt vált. Karbantartása is végtelenül egyszerű, elég a ráhelyezett puha tisztító anyagot leválasztani és mosógépben kimosni. 
 
Rendkívül jól használható robot az Alfawise S60, és feltehetően hamarosan elterjed, mert immáron az ár nem tarthat vissza senkit sem. Mindössze 45 000 forint, ami a tudását tekintve kiemelkedően jónak számít. 
 
Link >>  
 
Emberfigurás teaáztató – Csobbanni egyet a teában 
 
Érthető módon a hidegebb évszakokban fogyasztjuk a legtöbb forró teát. Persze nemcsak az egyszerű gyümölcs- és fekete teák fogynak jól ilyenkor, hanem a mindenféle megfázásra jó gyógykészítmények is. Ezeknek azonban sokszor olyan ízük van, hogy a gyerekek 90%-a bele sem kóstol. Ilyenkor kell minden praktikát bevetnie a szülőnek, hogy az orvosságként ható ital elfogyjon. Ilyen trükkös fogás, hogy a lurkók számára vonzóbbá tegyük a nedűt, ha a teafüvet egy emberkét formázó áztatóba tesszük, és ezt helyezzük bele a forró vízbe, így kínálva nekik a teát! A kis emberke két részből áll, a felsőteste arra jó, hogy karjaival megtámaszkodjon a bögre falán, mintha csak egy medencében csücsülne. Az alsótestét kell feltöltenünk teafűvel, hogy az az apró lyukakkal teletűzdelt részen keresztül kiázhasson a vízben. A mókás konyhai kiegészítő 265 forintba kerül, ami csak kicsit több, mint egy fél buszjegy ára. 
 
Link >>  
 
Fidget phone – Pörgesd a telefonod! 
 
A 2017-es év slágerterméke volt a fidget spinner, aminek még normális magyar neve sincs, mindenki csak így ismeri. A szerkezet végtelenül egyszerű, egy csapágy van behelyezve két (vagy három) súlyos „szárny” közé, így azokat megpörgetve percekig forog a tenyerünkben a stresszoldásra kitalált játékszer. A leleményes kínaiak a divathullámot meglovagolva gondoltak egyet, és megalkottak egy ultra kicsi „buta-mobiltelefont”, aminek a közepe szintén így van csapágyazva. Ez lett a fidget phone. Az értelmét ugyan nem érdemes keresni, az egész egyszerűen két különböző rendeltetésű tárgy összevonása, de annyira egzotikus módon, hogy egyből ki akarjuk próbálni. Már csak poénból is megéri berendelni egy ilyet, ugyanis 5300 forintba kerül, amiért egy teljes értékű telefont kapunk, némi játékkal együtt. 
 
Link >>  
 
Tésztaadagoló – Elengedhetetlen muffinsütő kellék
 
Egy férfi is beszabadulhat néha-néha a konyhába, és olyan is akad, aki különösképpen szeret muffint sütni. Ez a művelet azonban sokszor abban teljesedik ki, hogy heves szófordulatokkal illeti az egész konyhát, ugyanis minden tele lesz nyers tésztával. Mindez azért történik, mert nincsen normális tésztaadagolója, csak egyszerűen kanállal szokta kimérni a formákba a nyers sütit. Kínának hála, ennek most vége, és még a konyha is megmenekül! A tésztaadagoló edény forradalmasítja a süteménykészítést! Már a kezdetektől ebben kell a nyers tésztát összeállítani, és amikor kész van, akkor a formákba öntésben is a használója segítségére van. Az alján ugyanis található egy lyuk, amit egy kar segítségével lehet nyitni, így tetszőleges mennyiségű tészta adagolható. Ami pedig a legfontosabb, hogy ez sokkal kulturáltabb és tisztább megoldás, mint az ősi kanalas módszer. A mókás főzést segítő konyhai kellékért 3100 forintot kérnek, ennyit bárkinek bőven megér. 
 
Link >>
 
(14 kép)


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.