Januárban kezdődhet a Múzeumkert megújítása

Még ebben a hónapban elkezdődhetnek és nyár végéig be is fejeződnek a Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozó Múzeumkert rekonstrukciós munkálatai, melynek eredményeként megújulnak a közművek és a sétányok, a műemléki főépülethez illeszkedő új burkolatok jönnek létre.
A kertben 38 életveszélyes, elöregedett fát vágnak ki és 25 nagy méretű új fát ültetnek. Az ültetendő fák között több növényritkaság - vörös juhar, ginkgo, magnólia - is szerepel. A használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával 10-15 százalékkal növekszik majd a zöldfelület aránya. A rekonstrukció célja visszaállítani a történetileg hiteles, eredeti kertstruktúrát, ehhez egy 20. század elejéről fennmaradt térrajzot vettek alapul. 
 
Továbbá három kilométer új víz- és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, wifi-hálózat és öntözőrendszer is kialakításra kerül. Restaurálják a Múzeumkert szobrait, az Arany János-szoborcsoport felújítása március 15-ig elkészül.  
 
A felújítási munkálatok idejére a Múzeumkert egyes részeit szakaszosan lezárják, de a múzeum mindvégig látogatható lesz. A munkafázisokról, a felújítás aktuális állapotáról a Múzeumkert kerítésén kihelyezett információs anyagokban is folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt . 
 
(MTI) 
2018.01.10
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.