Nagyvárosi játékszerek

Rendelj kínait - 33. rész
Játékos szellemben indítjuk a 2018-as évet, így Rendelj kínait sorozatunkban ezúttal két leginkább pusztán csak szórakozás céljából felhasználható terméket is ajánlunk. A másik két bemutatott eszköz viszont nemcsak mókás, de hasznos is: az elektromos roller a közlekedésben, a tisztító ragacs pedig a takarításban válhat segítségünkre.
EUNI ES808 elektromos roller – BKV helyett 
 
Nem elképzelhetetlen, hogy pár éven belül teljesen átalakul a közlekedési ipar, és tömegével fogunk különböző elektromos járgányokkal furikázni a városokban. A benzines autók nyomában loholnak már a környezettudatos „egyéb megoldások”, de arra azért még sokat kell várni, hogy a tömegközlekedés is átálljon. Addig is hasznos lehet tehát egy roller beszerzése, mert a munkába járás kocsival szinte lehetetlen Budapesten, BKV segítségével meg maga a pokol, pláne amióta zajlik a metrófelújítás. Ám 10 kilométert vagy annál többet természetesen már nem lenne annyira kellemes kizárólag lábhajtással megtenni, viszont egy elektromos variáns ezt a problémát is orvosolja. 
 
Az Euni gyártmánya már akár 25 km megtételére is képes egy töltéssel, így még a munkahelyen sem kell feltétlenül konnektorra csatlakoztatni. Ha ez a hatótáv hidegebb időben kevésnek bizonyulna, az sem baj, mert bárhol tölthető, ahol van 230 voltos hálózat. Végsebessége 20 km/óra, ami nem sok, de a tömegközlekedéssel elért átlagsebességünk sem haladja meg ezt, tehát nem vesztünk vele hosszú perceket. Illetve, ha nagyon szorít az idő, akkor elég összecsukni a rollert, és pótjegy vásárlása nélkül is fel tudunk vele szállni bármelyik járműre. Az összeszerelés minőségére sem lehet panaszunk, hisz az Euni a nemzetközi szinten is elismert Xiaomi almárkája. Egyetlen hátránya csupán, hogy maximum 100 kg a terhelhetősége, ami azért kicsit behatárolja a felhasználók körét. Létezik belőle nagyobb verzió is, ami erősebb aksival van felszerelve és többet is bír, az ES808-nak van viszont a legalacsonyabb ára, nettó 67 000 forint. 
 

Link >>  
 
Távirányítós csótány – Instant szívroham a vendégeknek 
 
Sokan emlékezhetnek a Harry Potter egyik jelenetére, amikor a kis Harry véletlenül felpuffasztotta – az éppen náluk vendégeskedő – utált nagynénjét. Pedig mennyivel okosabb lett volna inkább életre kelteni egy óriás csótányt, és azt nekivezetni a „kedves” vendégnek! Sajnos ez sem lett volna szabályos, hisz az iskolán kívül nem szabad varázsolni. Ellenben egy távirányítós rovar használható lett volna, ráadásul még irányítani is egyszerű, egy hétköznapi ember is könnyedén elboldogul vele.
 
Talán az év legundorítóbb kínai cucca – pedig még csak január van – a három gombelemmel működő csótány. A távirányítója pici, így könnyen elfér egy gyerek kezében is, méghozzá észrevétlenül. Az alján található kerekeken gurul, de a lábait úgy mozgatja, hogy azért élethűnek tűnjön. A 15 cm hosszú, rém csúnya állatért 1800 forintot kell kifizetni, ha saját magunk tesztelnénk. 
 

Link >>  
 
Katonai távirányítós teherautó – Kiköpött IFA 
 
A most bemutatott termék, ha csak a funkcióját nézzük, nem lenne annyira izgalmas, hiszen csak egy távirányítós autó, de a formája annyira megkapó a magyar szemnek, hogy egyből az juthat eszünkbe, hogy nekünk is kell egy ilyen. A teherautó kinézete ugyanis nagyon hasonlít a kultikus IFA-ra, ami kis hazánkban is föltartja a forgalmat még imitt-amott. A szett darabokban érkezik Kínából, így még az összeszerelés öröme is megadatik a tulajdonosának. Négykerék-meghajtású és éppen elég magas ahhoz, hogy szinte mindenen átmenjen, amit csak el tudunk képzelni. A teherautó elsősorban barkácskedvűeknek ajánlott, mivel az akkumulátort és a távirányítót is magunknak kell külön beszerezni, illetve beszerelni hozzá. Az alapjárgány 7700 forintba kerül, de ehhez fejben még számoljuk hozzá a kiegészítők árát. 
 

Link >>  
 
Tisztító ragacs – Hihetetlen, de működik 
 
A tisztító ragacs elnevezés igazából elég eufemikus, mivel a termék egy ököl nagyságú, takony állagú valami, ami nagyon undorító. Azonban nem csak ezzel a jellemzővel bír, hiszen ez így önmagában nem érne meg egy fillért sem. Jó tulajdonsága az, hogy az anyaga miatt nagyon nehéz elszakítani és eléggé ragadós a felülete is. E két kvalitása pedig segít minket abban, hogy tisztogatásra használjuk. Például klaviatúrák portalanítására tökéletes, mert akármilyen kis résbe bele tudjuk tömködni ezt az anyagot és minden kosz rátapad, mivel viszont nagyon ragaszkodó a ragacs, így egyben marad és nem szorul be sehova. Tökéletes tehát műszerfalak, billentyűzetek tisztítására, további felhasználásának pedig csak a képzeletünk szabhat határt. A meghökkentő ragacsért 950 forintot kérnek el a webshopban. 
 

Link >> 
www.rendeljkinait.hu
2018.01.12
|
(25 kép)


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.