Így készült Az útvesztő: Halálkúra

A young adult sci-fik lassan kezdenek kimenni a divatból, de Az útvesztő-trilógia zárását azért még illett bevárni a teljes visszavonulásig. Szerencsére a készítők a könyvet ezúttal nem szedték szét két résszé, így minden esély megvan rá, hogy méltó módon fejezzék be a sorozatot. Belestünk a kulisszák mögé.
10. Az első film képi világában a beton és a rothadás dominált, a másodikban a perzselő homok és a rozsda, a harmadikban az acél és az üveg lesz a meghatározó. 
 
9. Az Utolsó Városhoz a legalkalmasabb helyszíneket a dél-afrikai Fokvárosban találták meg, így a stáb odaköltözött, hogy ott forgassák le a film nagy részét. A várost 2014-ben a világ dizájnfővárosának kiáltották ki. 
 
8. Cape Town már csak azért is tökéletes volt, mert innen nem volt messze a Kalahári sivatag széle, ahol le tudták forgatni a filmet indító vonatos nagyjelenetet. 
 
7. A jelenet egy látványos akciójelenet volt, amit öt nap alatt vettek fel. Barry Pepper szerint embertelen hőség volt a sivatagban, és ha csak annyi volt is a dolga, hogy átmásszon egy autóról egy vonatra, a pár másodperces művelet során csatakosra izzadt.  
 
6. A második rész rögtön ott vette fel a fonalat, ahol az első abbamaradt, a harmadik rész esetében azonban nem ez a helyzet. Bár a két film premierje között három év telt el, a filmben fél évvel a második rész történései után kapcsolódhatunk be a cselekménybe. 
 
5. A két rész között azért telt el olyan sok idő, mert a film főszereplője, Dylan O'Brien súlyosan megsérült 2016 tavaszán a forgatáson, és egy teljes évet ki kellett hagynia a felépülés kedvéért. Az eredetileg 2017 elejére tervezett bemutatót így egy évvel arrébb kellett tolnia a 20th Century Foxnak. 
 
4. A színész egy akciójelenet forgatása közben sérült meg, ahol az egyik mozgó járműről kellett átmásznia egy másikra. Agyrázkódást és többféle törést (többek között arccsonttörést) szenvedett. 
 
3. Wes Ball rendező szerint az új film megmutatja, hogy Thomas karaktere az idők során igazi vezetővé nőtte ki magát. Ez a trilógia az ő fizikai és lelki útjáról szól. 
 
2. A film szereplői meg akarják találni az egyetlen biztonságos helyet, a menedéket. Ehhez a festői környezetet az ország déli partjainál, a Koel-öbölben találták meg, ahol látványos hegyek magasodtak a paradicsomi tengerpart fölé.  
 
1. Miután megtalálták az ideális helyszínt a menedékhez, a díszlettervezők sátorszerű épületeket húztak fel a parton úgy, hogy az összhangban legyen az épületekkel. 
 
2018.01.19
|
(9 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.