Mással nem is érdemes...

Rendelj kínait - 34. rész
Nem is gondolnánk, hogy egy elsőre haszontalannak tűnő tárgy mennyire nélkülözhetetlen tud lenni a hétköznapokban. Ilyen lehet a Holdat utánzó lámpa, a masszírozó hajkefe, a kesztyűs jégkaparó, de akár a macskánk spéci farsangi jelmeze is... utóbbi persze csak akkor, ha az célunk, hogy jól ráijesszünk valakire...
Holdlámpa – Holdra szállás a nappaliban 
 
Dizájnos kislámpából itthon is bő a választék, de azért a kínaiak ezt a versenyt is könnyedén megnyerik. Rengeteg jó megoldással találkozhatunk a webshopokban: nálunk exkluzívnak számító formákat és megoldásokat is felfedezhetünk. Az egyik ilyen különlegesség a hold formájú világító „égitest”. 
 
A gömb alakú lámpa felszíne olyan, mint a Holdé: enyhén rücskös a hegyek és völgyek miatt. Mi általában fehérnek látjuk az éjszakai égi fényességet, tehát ez az alapszíne a lámpának is, viszont tud meleg sárgás-vöröses színben is világítani, így akár a Mars is lehetne. Mivel egy golyóbist nehéz lenne egy helyben megállítani, a termékhez stílusos fakeret is jár, ami töltés esetén is hasznos, ha nem akarjuk, hogy a kábelen álljon az eszköz.
 
Egy töltéssel hat órát tud világítani, az akkumulátor-újratáplálás pedig két órát vesz igénybe. USB-portról tudjuk a tápot csatlakoztatni, emiatt akár egy külső akkumulátorról is működtethető. Érintésérzékeny gombbal lehet kapcsolni, illetve a színét állítani. A különleges holdlámpáért 8300 forintot kérnek a Gearbest webshopjában, ami nem rossz ár, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy beépített 300 mAh-s akkumulátora van. 
 
 
Link >>
 
Yueli Anion hajkefe – A hajkefék Ferrarija 
 
Hölgytársaink mindennapi rutinjához hozzátartozik a fésülködés rítusa. Ezt legtöbbször valamilyen hajkefével viszik véghez, aminek általában nincs semmiféle különleges kiegészítő funkciója. Szerencsére a Xiaomi leányvállalatánál, a Yuelinél változtattak ezen, és egy rakás újítással álltak elő a hajkefék felszereltségét illetően, nem mindennapi kütyüvé változtatva az eszközt.
 
A speciális kefe tud például masszírozni is, így sokkal kényelmesebb a használata és a fejbőrt is regenerálja. Fésülködés közben anionok segítségével gátolja a haj statikus feltöltődését, így nem fog elállni a fejünktől minden egyes hajszál, hanem szép simán egyben marad. Azt gondolhatnánk, hogy nagyon drága egy ilyen kütyü, pedig csak 6500 forintba kerül. Bár egy átlagos hajkefe olcsóbb, a speciális funkciók bőven megérik ezt a – nem túl nagy – felárat. 
 
 
Link >> 
 
Autós hókotró kesztyű – Mással nem is érdemes 
 
Leesett az első hó, ami alapvetően jó dolog, de amikor le kell tisztítani a kocsit a tízcentis fehér csapadék miatt, az már nem annyira kellemes. Persze ilyenkor előkerülnek a rongyok, zacskók, mindenféle kaparóeszközök, hogy kibányásszuk a járművet a hótakaró alól. Aztán a művelet után átázott kesztyűvel és lefagyott ujjakkal könyörgünk egy forró teáért. Kivéve, ha van egy olyan autókaparónk, ami egybe lett varrva egy vízhatlan kesztyűvel, így folyamatosan védi és a bélése miatt melegen is tartja a kezünket.
 
Ha egyszer ilyet használunk, utána már garantáltan nem leszünk hajlandóak mással seperni a havat a járgányunk tetejéről. A kesztyűvel jól rámarkolhatunk a kaparórész nyelére, így nagyon hatékonyan lehet tisztogatni, és a kezünk is folyamatosan melegen marad a „szibériai" hidegben. Alig 800 forintot kérnek el az eszközért a webshopban, de amikor szükség van rá, a kétszeresét is bőven megérné. 
 
 
Link >>
 
Oroszlánsörény cicára – Nagymacska vagy kismacska? 
 
A most bemutatott termék nem a legállatbarátabb kínai cucc, amit valaha láttunk, de egy farsang erejéig bármelyik házi kedvenc beletörődhet. Vagy ami még jobb, talán meg is szereti. A szóban forgó tárgy egy oroszlánsörény-jelmez macskáknak, ami igazán vérszomjas szavannai ragadozóvá varázsolja a kinézetüket.
 
Ha sikerült megkedveltetnünk a háziállatunkkal, akkor akár mindennap hordhatja, így frászt hozva a szomszédokra és a járókelőkre. A minőségére persze nincsen garancia, hisz az első okosabb kutya felismerheti a szemfényvesztést és kegyetlenül megkergetheti az oroszlánbőrbe bújt cicát, amely incidensnek a pompás hajkorona lehet a szomorú vesztese. Egy próbát azért természetesen megér, hátha a mi macskánk lesz az utca királya mindössze 1500 forint ellenében. 
 
 
Link >>
 
www.rendeljkinait.hu
2018.01.26
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.