Amikor a képből életre kel a mese – Daradics Árpád kiállítása

Budapest, K.A.S. Galéria, 2018. január 18. - február 12.
Daradics Árpád Munkácsy-díjas képzőművész és áramművész munkáiból láthatunk válogatást a K.A.S. Galériában. A már számos rangos hazai és nemzetközi elismerésben részesült alkotót egyedüli közép-európai művészként méltatja…
…a művészi nyomatok szakirodalmának átfogó, egyetemes kitekintést nyújtó albuma, Paul Coldwell Printmaking, a Contemporary Perspective című könyve, ez pedig sokat elmond Daradics munkásságáról. A Vörös történetek egy kísérletsorozat darabjai. „Nem a tárgyak, az emberek és az elképzelések változnak az idők során, hanem az a mód, ahogy mi látjuk, megfigyeljük és felfogjuk őket. Az élet abszolút értékét talán az jelentheti, hogy az idő a legfontosabb, ami mindannyiunk számára adott, bárhogyan is használjuk fel azt (...) Keresem a lehetőségét annak, hogy mind filozófiai, mind szociológiai és kulturális értelemben összekapcsoljam az idő és tér ábrázolását” – vallja a művész.
2018.01.29
|
(3 kép)


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.