A jégkorcsolya élménye minden oldalról

Ha New Yorkot és a jégkorcsolyát egy helyen említjük, a legtöbb embernek beugrik egy kép a New York-i Central Parkban található korcsolyapályáról, ami legalábbis néhány filmből ismerős lehet.

Április 15-ig nyitva tart Amerikában a New York On Ice (Skating in the city) című kiállítás, ahol a jégkorcsolya amerikai történetét és életérzését igyekeznek átadni a szervezők festmények bemutatásán keresztül. Ezekből kaphatunk egy kis ízelítőt a honlapon is, de ha valaki véletlenül arra jár, biztos, hogy érdemes  odalátogatni.

De ha mégis inkább itthon maradnánk, akkor is számos lehetőség nyílik a korcsolyázás élményének átélésére, hiszen még maradt néhány hét a télből, és ez a sport nem csak az egyik legszórakoztatóbbak közé tartozik, de kifejezetten családbarát programnak tekinthető. A fővárosban és vidéken is számos helyen van már lehetőség kipróbálni a jégen csúszkálást, még akkor is, ha nincs rá alkalmas eszközünk, hiszen szinte mindenhol lehetséges a kölcsönzés is.Budapesten idén is több mint tíz helyen lehet korcsolyázni. A pályák között az alapján lehet válogatni például, hogy fedett vagy szabad téri legyen, vagy éppen ingyenesen vagy minimális összegért juthatunk-e be.Ráadásul szinte bármelyik pontján tartózkodunk a városnak, mindig van a közelben jégpálya, úgyhogy mindenképp érdemes kipróbálni valamelyiket.

Aki viszont jobban szereti nézni (is) a sportokat, annak a mozik kedveznek a hónapban, ugyanis február elsején mutatták be az igaz történeten alapuló Én, Tonya című filmet, ami mindenféle szépítés nélkül mutatja be egy műkorcsolyázó lány karrierjének sikereit és kudarcait. A film minden perce tartogat izgalmakat és érdekességeket, és a megnézése után biztosan más szemmel fogunk a korcsolyázás művészetére tekinteni.

2018.02.03
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.