Így készült a Szólíts a neveden

Az év legérzékibb romantikus filmje címre bátran pályázó Szólíts a neveden egy első szerelem története a nyolcvanas évek Olaszországából. A nem mindennapi mozihoz nem mindennapi forgatási sztorik is tartoznak.
10. Manapság a legtöbb filmet több digitális kamerával is rögzítik, ám a Szólíts a neveden forgatásán csupán egyetlen darab 35 mm-es kamerával vették fel a jeleneteket. 
 
9. Az is szokatlannak és viszonylag ritkának számít, hogy egy film jeleneteit kronologikus sorrendben vegyék fel, de Luca Guadagnino rendező megengedte magának ezt a luxust. 
 
8. Bár a sztori a nyár legforróbb szakaszában játszódik, a stáb csak a nyár legvégén kezdhetett bele a forgatásba. Mire a felvételek utolsó szakaszához értek, már annyira hideg volt, hogy kinti gázmelegítőkkel kellett a színészeket és a stábtagokat melegen tartani. 
 
7. Eredetileg Shia LaBeouföt nézték ki arra a szerepre, amit végül Armie Hammer kapott. LaBeouf próbafelvételei nagyszerűek voltak, de miután kiderült, hogy James Ivory helyett Luca Guadagnino rendezi a filmet, a produkció úgy döntött, hogy a színész zűrjei és híresen problémás természete miatt végül mégsem vele készítik el a Szólíts a neveden-t. 
 
6. Timothée Chalamet nemcsak zongorázni tanult meg Elio szerepe kedvéért, hanem az olasz nyelvvel is egész jól megbarátkozott. 
 
5. Timothée Chalamet és Armie Hammer egyetlen napot próbáltak csak forgatás előtt. Luca Guadagnino elhívta őket egy villába, és megkérte, hogy a kertben mutassák meg azt a jelenetet, amiben a karaktereik a filmben csókolóznak. A két színész belekezdett, Guadagninótól annyi utasítást kaptak, hogy csinálják szenvedélyesebben. Senki nem szólt rájuk, hogy hagyják abba, így amikor percek múlva befejezték, azt látták, hogy a rendező már nincs is ott velük. Ez volt az összes próbájuk.  
 
4. Annak ellenére, hogy a filmben akad néhány igazán pikáns szexjelenet, Armie Hammer számára a legnagyobb kényelmetlenséget az jelentette, amikor táncolnia kellett a kamerák előtt. 
 
3. Luca Guadagnino szemére vetették, hogy miért nem explicitebb módon ábrázolta a szexjeleneteket. A rendező válasza erre az volt, hogy egy líraibb, inkább az érzelmek szintjén ható filmben gondolkodott, ami az első szerelem érzését mutatja be, és a bevállalósabb szexjelenetektől az egész film tónusa megváltozott volna. 
 
2. A rendező a felvételek során annyira beleszeretett abba a régi, olasz villába, ahol forgattak, hogy meg akarta vásárolni a helyet. Állítólag a stáb több tagja és a barátai beszélték le erről a nem túl jónak kinéző üzletről. 
 
1. A híres barackos maszturbálós jelenet azért került a filmbe, mert Luca Guadagnino is kipróbálta a dolgot, és rájött, hogy tényleg működik. A forgatókönyvet olvasva Timothée Chalamet is kipróbálta, és szerinte is működik a dolog… 
 
2018.02.05
|
(8 kép)


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Platán Galéria, január 17. - február 28.
 
Budapest, Dürer Kert, február 18. 20:00
 
Budapest, MU Színház, február 18. 20:00
 
Budapest, Bálna, 2018. december 22. - 2019. február 23.
Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.