Lámpa! Egy design ikon a kortárs művészet fényében

Budapest, Kiscelli Múzeum, 2017. szeptember 29. - 2018. február 25.
Azoknak, akik eddig még nem látták volna a Kiscelli Múzeum Lámpa! kiállítását, a záró dátum kitolásának köszönhetően van még lehetőségük pótolni a lemaradást. A tárlat középpontjában egy különleges lámpa, Wilhelm Wagenfeld korai fő műve áll, amit a mester 1924-ben tervezett Weimarban, a Bauhaus fémműhelyében.
A kiállítás szokatlan fényben, mégpedig neves kortárs művészek átértelmezésében mutatja be a designtörténeti mérföldkőnek számító lámpát: a műtárgy kortárs reflexióiként mintegy ötven olyan asztali és mennyezeti lámpáról készült skiccet, falikar- és csillártervet láthatunk, amik eddig még soha, sehol nem voltak kiállítva. A szabad művészi asszociációk között olyan jelentős alkotók parafrázisaival találkozhatunk, mint Richard Hamilton, a pop-kollázs angol nagymestere, Dieter Roth, a vad és energikus műveiről ismert fluxusművész, a legendás csapdafestményeiről nevezetes Daniel Spoerri vagy az ironikus mítoszromboló Aldo Mondino. A válogatásban természetesen hazai munkákat is találunk, Batisz Miklós, Farkas Anna, Forgács Péter, Lakos Dániel és Szabó Eszter erre az alkalomra készített lámpaátiratait.  
 
2018.02.05
|
(6 kép)


Kazovszkij 10.
Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.

Látatlan/Unseen - Timkó Bíbor kiállítása.
Budapest, Fiktív Pub, 2018. november 26. - 2019. február 10.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.