Programok hétvégére

2018. február 8-11.
Farsang kellős közepén járunk, amit idén is nagy eszem-iszom, dínom-dánommal ünnepelhetünk. Az édesszájúakat fánkfesztivál, a hagyománykedvelőket pedig a Mangalica Fesztivál csábítja finomságaival, Szentendre belvárosában pedig igazi karneváli hangulatba csöppenhetnek a látogatók.
Sirha Budapest 
Hungexpo – BNV  
február 7-9.  
www.sirha-budapest.com 
 
Közép-Kelet-Európa élelmiszer-, pék és cukrász-, valamint szálloda-, vendéglátó-, és csomagolóipar szakkiállítása. 
  Lássuk csak! – Képzőművészetről – közösen 
Eötvös10 KKSz  
február 8-án 18h  
www.eotvos10.hu 
 
Az európai festészet alkotásaiból szemezgető sorozat elsődleges célja, hogy látni tanítson, ösztönözzön. Az évszámok és nevek helyett a miértek és a hogyanok vezetnek minket. A tematikusan összeállított képsorokat közösen elemezve, fürkészve remélhetőleg egyre több bennünk rejtőző kapu nyílik meg a művészet felé. Jegyár: 800 Ft. 
 

Győztesek Karneválja a cirkuszban 
Fővárosi Nagycirkusz 
február 8–11. 15h  
www.fnc.hu 
 
Igazi magával ragadó karneváli hangulatot ígér a Fővárosi Nagycirkusz 2018. január 19. és március 11. között hetente nyolc alkalommal látható műsora. A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál legjobb, díjnyertes produkcióiból összeállított előadás története szerint egy szerelmespárt kísérhetünk majd el felfedezőútjukon, át egy karneváli éjszaka minden illékony titka és rebbenő varázslata között. Amikor lenyugszik a nap, a fiú és a lány álarcot öltenek, hogy végigkalandozzanak a megannyi csodát és varázslatot rejtő mesés cirkuszi forgatagon.
 
XI. Budapesti Mangalica Fesztivál 
Szabadság tér  
február 9–11.
www.mangalicafesztival.hu  
 
A kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerőt főként a kiváló minőségi termékek jelentik, a megfelelő szórakozást pedig egész napos színpadi műsorok garantálják. Napközben vásári komédia, gasztrobemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek várják a látogatókat. Ingyenes! 
 
II. Budai Farsangi Fánkfesztivál 

Allee Bevásárlóközpont melletti sétány  
február 9–11.  
www.facebook.com/farsangifankfesztival 
 
2018. február 9-11. között rendezik meg a II. Budai Farsangi Fánkfesztivált, ahol több, mint 80 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényen fánkkészítés, ingyenes családi programok és farsangi mulattság várja az érdeklőldőket. Ingyenes!
 

Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál 
Szentendre, Fő tér  
február 10–11.
www.szentendreprogram.hu  
 
Az immár másodjára megrendezésre kerülő télbúcsúztató rendezvény idén is látványos és mozgalmas programokat kínál: tucatnyi koncert, tánc- és gyerekprogramok, vásári komédiások, bűvészek, tűzzsonglőrök, álarcos-maskarás fáklyás felvonulás várja a látogatókat. Bővebben >>
 
Barabás Miklós 208. – vezetett séta 
Barabás Villa  
február 11-én 15h  
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről és a helyről. Ingyenes!  
 
Mikve túra 
Várkert Bazár  
február 11-én 15h  
www.varkertbazar.hu  
 
Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Jegyár: 2000 Ft. 
 
Vámos Miklós előadása: Töredelmes vallomás 
Kispesti Munkásotthon MH
február 11-én 17h  
www.kmo.hu 
 
Vámos Miklós a magyar irodalom és a magyar televíziózás történetének különleges, sokszínű és rendkívül termékeny alakja. Íróként 35 kötete jelent meg, ebből néhányat 24 nyelvre fordítottak le. Regényei közül talán az Apák könyve, az Anya csak egy van és a Zenga zének a legismertebbek. A közelmúltban jelent meg Hattyúk dala című regénye, mely öt év munkájának eredménye. Ezen munkásságáért 2016 decemberében magyar irodalom kategóriában Vámos Miklós nyerte el a Prima Primissima díjat! Az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb ,,mesélője" a KMO-ban, a siker - Vámos Miklós személyiségének, habitusának, stílusának köszönhetően - garantált! Jegyár: 2100 Ft 
 
2018.02.07
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.