Spiró-darab harmadik nekifutásra

Már próbálják a Kamrában Spiró György új komédiáját, amelynek megírásához többször is nekifogott. Végre elkészült azzal a változattal, amivel már ő is elégedett.
Zsámbéki Gábor 2015 őszén kérte fel Spiró Györgyöt, hogy írja színpadra Voltaire Candide-jét, de az elkészült szöveggel a szerző és a rendező sem volt teljesen elégedett, ezért úgy döntöttek, készüljön inkább egy mai darab. Spiró ezt is megírta, de a végeredmény annyira nem tetszett neki, hogy ezt már meg sem mutatta Zsámbékinak. „Mindenféle létező dolgok voltak összehozva benne, csak az egészből hiányzott az élet” – mondta el Spiró. „2017. január végén hallottam egy megtörtént esetet. Úgy éreztem, alkalmas lehet arra, hogy bemutassam, hogyan működik mostanában a mindenkit legázoló pofátlan pimaszság ott, ahol a dolgok eldőlnek: a mindennapi életben. Elkértem a sztorit, két hónap múlva kész lett a darab.”
Az elkészült Széljegy című komédiát, Zsámbéki Gábor rendezésében, Fullajtár Andrea, Rezes Judit, Takács Kati m.v., Bányai Kelemen Barna m.v. szereplésével március 3-án mutatják be a Kamrában.
2018.02.08
|


Kazovszkij 10.
Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.

Florosz Szpirosz Emlékkiállítás.
Budapest, K11 MKK, november 16. - december 2.

A Leverkühn-képlet.
Budapest, Budapest Galéria, 2018. november 16. - 2019. január 13.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.