Spiró-darab harmadik nekifutásra

Már próbálják a Kamrában Spiró György új komédiáját, amelynek megírásához többször is nekifogott. Végre elkészült azzal a változattal, amivel már ő is elégedett.
Zsámbéki Gábor 2015 őszén kérte fel Spiró Györgyöt, hogy írja színpadra Voltaire Candide-jét, de az elkészült szöveggel a szerző és a rendező sem volt teljesen elégedett, ezért úgy döntöttek, készüljön inkább egy mai darab. Spiró ezt is megírta, de a végeredmény annyira nem tetszett neki, hogy ezt már meg sem mutatta Zsámbékinak. „Mindenféle létező dolgok voltak összehozva benne, csak az egészből hiányzott az élet” – mondta el Spiró. „2017. január végén hallottam egy megtörtént esetet. Úgy éreztem, alkalmas lehet arra, hogy bemutassam, hogyan működik mostanában a mindenkit legázoló pofátlan pimaszság ott, ahol a dolgok eldőlnek: a mindennapi életben. Elkértem a sztorit, két hónap múlva kész lett a darab.”
Az elkészült Széljegy című komédiát, Zsámbéki Gábor rendezésében, Fullajtár Andrea, Rezes Judit, Takács Kati m.v., Bányai Kelemen Barna m.v. szereplésével március 3-án mutatják be a Kamrában.
2018.02.08
|


Farsangi népszokások.
Budapest, KULTI - Kelenvölgyi KH, február 23. - március 21.

Kovács Lola kiállítása.
Budapest, Fészek Művészklub, február 20. - március 9.

Nieder Iván kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, február 23. - március 25.

Ahol a héten érdemes...
 
Szentendre, Ferenczy Múzeum, 2017. november 30. - 2018. február 25.
 
február 15 - 21.
 
Budapest, Nemzeti Színház, február 19. 19:00
 
Játék
Nőnapra hívja össze bulizni a lányokat (és az érdeklődő fiúkat) Horányi Juli egy „nagy csajos estére”!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.