Spiró-darab harmadik nekifutásra

Már próbálják a Kamrában Spiró György új komédiáját, amelynek megírásához többször is nekifogott. Végre elkészült azzal a változattal, amivel már ő is elégedett.
Zsámbéki Gábor 2015 őszén kérte fel Spiró Györgyöt, hogy írja színpadra Voltaire Candide-jét, de az elkészült szöveggel a szerző és a rendező sem volt teljesen elégedett, ezért úgy döntöttek, készüljön inkább egy mai darab. Spiró ezt is megírta, de a végeredmény annyira nem tetszett neki, hogy ezt már meg sem mutatta Zsámbékinak. „Mindenféle létező dolgok voltak összehozva benne, csak az egészből hiányzott az élet” – mondta el Spiró. „2017. január végén hallottam egy megtörtént esetet. Úgy éreztem, alkalmas lehet arra, hogy bemutassam, hogyan működik mostanában a mindenkit legázoló pofátlan pimaszság ott, ahol a dolgok eldőlnek: a mindennapi életben. Elkértem a sztorit, két hónap múlva kész lett a darab.”
Az elkészült Széljegy című komédiát, Zsámbéki Gábor rendezésében, Fullajtár Andrea, Rezes Judit, Takács Kati m.v., Bányai Kelemen Barna m.v. szereplésével március 3-án mutatják be a Kamrában.
2018.02.08
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.