Téli bringás gyorstalpaló

Felemelő érzés a napsütésben könnyedén elrobogni egy hosszú dugó mellett a reggeli forgalomban, de mi a helyzet a téli biciklis közlekedéssel? Néhány alapvető szabály, ami megkönnyítheti a kerékpárosok életét.

Lassan talán vége lesz a télnek, de amíg még benne vagyunk, addig sem szabad megfeledkezni azokról, akiknek nem jelent ellenséget az időjárás. Az első, ami szinte mindenkinek eszébe jut, amikor a téli hajnalban meglát egy biciklist, az, hogy vajon nincs-e túl hideg ehhez. A válasz: sosincs túl hideg, ha megfelelően alkalmazkodunk a körülményekhez. Első lépésben a legjobban tesszük, ha rendesen felöltözünk, ezzel megkímélhetjük magunkat a megfázástól, és az ízületeinket is védjük vele. A következő fontos lépés, hogy mindenképpen ellenőrizzük a kerékpár állapotát, mielőtt belevágunk a rohanó forgalomba, ugyanis már egy apró hiba is balesetet okozhat. Első körben mindenképp oda kell figyelni a fékek állapotára, hiszen ilyenkor gyorsabban kophat, és a lánc karbantartását sem szabad elhanyagolni. Előny, ha van sárhányó is a bringán, hiszen a vizes/sáros időben valószínűleg senki sem szeretne átázott és piszkos kabáttal megérkezni úti céljához. Mindenképp legyen lámpa is a járműn, mert ilyenkor nem csak estejellemző a szürke, ködös időjárás, és a láthatóság elengedhetetlen.
Ráadásul rengeteg előnye is van a két keréken való közlekedésnek: nem késed le a buszt, nem kell idegen emberek között izzadni, és az influenzát is kisebb eséllyel kapod meg.

2018.02.14
|


Játék
Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik március 2. és 4. között a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumba (volt Jégpalota) látogatnak, itt kerül ugyanis megrendezésre a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó verseny.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.