Rafael Y. Herman

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 16. - április 1.
Rafael Y. Herman első önálló magyarországi kiállítása nyílt meg a napokban a budapesti Ludwig Múzeumban. A tárlat az éjszaka sötétjét bemutató munkáiról ismert izraeli születésű, jelenleg Párizsban élő és dolgozó művész a közelmúltban készült műveit tárja a közönség elé.
Az éjszaka világáról készült ábrázolások számunkra nappali világosságnak tűnhetnek, „az érzékelhetetlen, szinte képzeletbeli, időtlen valóság bemutatása a szürrealitás és a valóság határának vizsgálata, bizonyos értelemben virtuális valóságkutatás” – olvashatjuk Nemes Attilának, a tárlat kurátorának a gondolatait a kiállítás ismertetőjében.
 
„A Herman által fotózott éjszakai táj a szemünk számára nem létező valóság. A fényben megjelenő éjszakai tájat furcsának látjuk, hiszen ebben a formájában csak a technológia segítségével érzékelhető. (…) Rafael Y. Herman nem pusztán az éjszaka fényének látható erejét akarja megmutatni a nézőnek, hanem rávilágít arra a tényre is, hogy bár az éjszakai táj itt van a közelünkben, annak valósága számunkra mégsem létezik. Ezek a helyek az emberi szem számára soha nem léteztek, csak pillanatfelvételek, bepillantások egy másik valóságba.” 
 
2018.02.19
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.