Múzeumelméleti előadás-sorozat az Orvostörténeti Könyvtárban

Idén is folytatódik a Magyar Nemzeti Múzeum és a Semmelweis Orvostörténeti Könyvtár és Levéltár Pilla a tokban című, közös múzeumelméleti előadás-sorozata.
Az érdeklődők a program keretében olyan tárlatokat ismerhetnek meg, melyek túllépve a kiállított tárgyak elsődleges értelmezési keretein társadalom-, művészet- és eszmetörténeti kérdéseket feszegetnek. Az előadások fontos múzeumelméleti kérdéseket járnak körül, például hogy milyen kutatói módszerekkel születik meg az az elbeszélés, ami a kiállítás problémafelvetéseként értelmezhető. Kész-e a múzeum arra, hogy egyértelmű válaszok helyett vállalja az elbeszélések viszonylagosságát, milyen elbeszélői módszereket választhat a kurátor, illetve hogy miként válik a látogató számára megismerhetővé a tárgyak mögött az elbeszélés. 
 
A március 13-i alkalmon a Magyar Nemzeti Galéria A XIX. század művészete című tárlatát Hessky Orsolya és Krasznai Réka mutatja be. Április 10-én, 11 órától az Evangélikus Országos Múzeum Luther öröksége című kiállításáról Zászkaliczky Zsuzsa beszél, május 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum Életre kelt avarok című tárlatát Szenthe Gergely ismerteti, az utolsó, június 5-i alkalmon pedig A rejtőzködő elbeszélő: a kurátor című kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők.
 
 
2018.02.19
|


"Tűnt idő" - Reitz János kiállítása.
Budapest, Rákoshegyi Közösségi Ház, 2018. december 15. - 2019. január 31.

Lépték / Scales.
Budapest, Új Budapest Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 17.

Urbán Ádám: Esély.
Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 11. - 2019. január 28.

Városi mitológia - Z. Szabó Zoltán kiállítása.
Budapest, Angyalföldi JAMK, 2018. december 11. - 2019. január 11.

Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.