Állati színpompás tavasz lesz!

Trendek jönnek-mennek, de a természetet utánozni mindig kúl dolog lesz. Le a bepállott fekete pulóverekkel, a bolyhos szürke melegítőnadrággal és az uncsi téli sötétséggel! Éljen a modern hippik és a színek tavasza! Mutatjuk, mi lesz divatban a következő virágillatú hónapokban!
Megtollasodva 
 
Nem muszáj órákat ülnöd a fodrásznál és sok ezret elköltened, hogy kicsit felturbózd a frizurádat. A hajbatollazás ugyanis egyre népszerűbb – és nem csak a fiatalok körben hódít. De hogy pontosan mit is takar ez a furcsa szó? Festett vagy natúr kakastollakat erősítenek a hajtőhöz, ami aztán hónapokig stabilan fent marad, moshatod, vasalhatod, fonhatod! Nézz körül, Budapesten is egyre gyakrabban felbukkan a lehetőség, használd a #hajbatoll jelszót! 
 
Pesti Est-tipp:
 
Keresd a tollad! 
 
Válogass bátran a hajbatollak között, hogy rátalálj arra, ami a legjobban passzol hozzád. Színes egyéniségeknek zöld, kék, rózsaszín és szivárványszínű toll is akad, a természetesség híveit pedig a foltos, barna, fekete, vagy éppen a szőkés árnyalatú „tincsek” varázsolják majd el! 
 
Öltözz a természetbe! 
 
Ha nem tévednek a divatblogok, akkor nemcsak hajügyileg öltözhetünk a természetbe, hanem a ruhatrendben is az diktál majd. Madárszárny ihlette tunikák, állatmintás blúzok és virágokat mímelő színpompás szettek érkeztek a nagy kifutókra. Innen meg már csak pár lépés, hogy tavaszra a ruhásszekrényedben landoljon néhány állati darab! 
 
Hajkréta? 
 
Úgy tűnik, elég sok izgalmas hajvarázslat vár tavasszal: a hajbatoll mellett egyre kedveltebb trend a hajkrétázás is. Az apró hajszínező eszközökkel ugyanis akár öt perc alatt szerkeszthetsz magadnak friss színt, és ugyancsak öt perc alatt ki is moshatod azt a hajadból. De nemcsak az egyszerűsége miatt imádják már világszerte a hajkrétát, hanem mert valóban olyan, mintha csupán krétával satíroznál színt a frizurádba – éppen ezért nem károsítja úgy a hajat, mint a tartós hajfesték.  
 
Mindörökké cékla! 
 
Ha már a Vissza a természethez! az idei tavasz jelmondata, akkor miért pont az édesség lenne csupa mesterséges cukor és műanyag? Az idei szezon kedvence a skandinávok kedvelt zöldsége, a cékla lesz, amiből meglepő módon nemcsak a leves és a savanyúság szuper finom, de tortaként vagy zöldségkoktélként is percek alatt meggyőz! Ráadásul a cékla kitűnő orvosság vashiányra és vérszegénységre! A tortához almára, dióra és egy alap kevert tésztára, a vitaminturmixhoz répalére és két narancs kifacsart levére lesz szükséged a cékla mellett.  
 
DIY mécsestartók  
 
Az idei tavaszon a fények is természetességgel pompáznak. Míg a sötétség el nem illan teljesen, várd a napfényt romantikus hangulatú mécsesvilágítással! Persze a dolog még menőbb, ha te magad készíted el a lampionokat: a megmaradt színpompás karácsonyi égőket cseréld le fehérre, és dugdosd bele sorban néhány tisztára mosott befőttes- vagy – akár színes – borosüvegbe, és kész is a házi készítésű hangulatvilágítás! 
Kurcz Orsi
2018.02.27
|


Játék
A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival...
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.