Okos, mini és olcsó... Mi az?

Rendelj kínait - 36. rész
Rendelj kínait sorozatunkban ezúttal olyan olcsó kütyüket mutatunk, hogy attól a szád is tátva marad. A távvezérelt világítás ma már nem számít újdonságnak, ahogy az egyre kisebb méretű kamerák láttán sem akadunk fenn, ráadásul mindkettő potom áron szerezhető be a neten.
Sonoff okos falikapcsoló – Vezéreld telefonról a világítást! 
 
Az okosotthon rendszerek egyre jobban fejlődnek, és már olyan kiforrott a technológia, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy egy esedékes lakásfelújítás alkalmával beépítsünk pár új kiegészítőt az ingatlanunkba. A Xiaomi gyártónak nagyon jó eszközei vannak erre a célra, de a kevésbé ismert Sonoff márka is felveszi vele a versenyt.
 
A „smart home” kifejezést akkor használjuk, ha az othonunk fel van szerelve olyan informatikai megoldásokkal, amikkel távolról vezérelhetjük a különböző elektromos berendezéseinket. A konkrét termék, amiről most beszélünk, egy okos falikapcsoló. Már a kinézete is sokkal megnyerőbb, mint egy hagyományos darabé, de ez csak a hab a tortán. Az igazi erőssége abban rejlik, hogy okostelefonunk segítségével vezérelhetjük, így extra kényelmes a használata: WiFi-hálózaton keresztül az eWeLink alkalmazással irányíthatjuk. Ha esetleg rendelkezünk személyi asszisztenssel is, mint például az Amazon Alexa vagy a Google Home, akkor akár a hangunkkal is ki-be kapcsolgathatjuk vele a világítást. A prémium minőségű kivitelezés és az érintőgombokkal felszerelt panel a lakásunk modern gyöngyszeme lehet. A nyugati márkákkal ellentétben ez megfizethető, hiszen az egykapcsolós variáns csak 3800 forintba kerül, de a három fényforrást vezérelni képes típust is megvásárolhatjuk mindössze 4500 forintért. 
 
Link >>
 
Fém modellépítő – Építs Ford T-Modellt! 
 
A modellezés sajnos drága hobbi, egy-egy komolyabb készlet sok ezer forintba kerül. Az általában műanyagból készült játékok darabjait össze kell ragasztani. A termékünk is hasonló, csak ez fémből készült, és ragasztás helyett apró füleket kel behajtanunk, hogy összeillesszük az alkatrészeket. Mivel az apró fémlapocskák iszonyú vékonyak – hiszen ez kell a kiváló alakíthatóságukhoz is – az autó könnyű: a 6,8 cm hosszú Ford T-modell súlya is csak 7 dkg. Az összerakáshoz természetesen erős elhatározásra van szükség, mert nem egyszerű feladat, de mindenképp megéri a fáradtságot, hiszen az eredmény önmagáért beszél. Habár a kész modellel játszani nem lehet, csak műtárgyként funkcionál, így is megéri az 1000 forintot. 
 
Link >>
 
Beilexing motor – Nyomokban Legót tartalmazhat 
 
Sokan szeretik a Lego Technic sorozatát, amivel az idősebb gyermekeket, illetve a felnőtteket célozták meg. A játékok aranyáron mennek a boltokban, és nem mindenki engedheti meg magának a megvételét. Keseregni azonban nekik sincs okuk, Kínában létezik ugyanis pár cég, akik az eredetivel kompatibilis építőkockákat gyártanak, és elérhető áron kínálják őket a vásárlóknak. Ilyen a Beilexing is, akik ezt a 378 darabból álló motort árusítják. A minősége ugyan nem egyezik meg a dán gyártó által készített építőelemekével, de a visszajelzések szerint körülbelül 80-90 százalékos nívót hoz. Árban természetesen a nyugati gyártó marad alul, hiszen ez a készlet is csak 5000 forintba kerül, ami nagyon jónak számít egy ilyen csomag esetében. 
 
Link >>
 
iMars mini kamera – Ujjbegynyi rögzítő 
 
Az iMars mini kameráját több néven is forgalomba hozták, így találkozhatunk vele Quelima felirattal is. Az eszköz érdekessége abban rejlik, hogy hihetetlenül kis mérete miatt új távlatokat nyit meg a felhasználás terén. Az elektronikát belezsúfolták egy 23 mm élhosszúságú kockába, így akár drónra vagy modellvasútra is felszerelhetjük. A kamera éjjellátó funkcióval is fel van vértezve, ami SD-kártyára menti a felvételeket, így autós menetrögzítőnek is használható, nem kell kidobni a kukába az éjszakai vezetés során rögzített felvételeket. Talán hihetetlen, de FHD-felbontású videókat képes készíteni, és még egy 200 mAh-s akkumulátorral is felszerelték. Azt gondolnánk, hogy ennyi mindent ilyen kicsiben megkapni nem lesz olcsó, de nem így van. Mindössze 3100 forintot kérnek érte a Banggood webshopjában. 
 
Link >> 
www.rendeljkinait.hu
2018.02.27
|
(18 kép)
Designed by Freepik" onclick="loadgalfromjs(0,17);return false;">


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.