Bartis Attila: A szigeteken

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 1. - május 13.
Bár fényképezést tanult és korai portréi már a kilencvenes évek elején felkeltették a kritikusok figyelmét, az idén ötvenéves Bartis Attila mégsem fotósként lett világszerte ismert, hanem íróként.
A nyugalom és A vége című regények szerzőjének eddigi legnagyobb fotókiállítása nyílt meg a Mai Manó Házban. A tárlat Bartis elmúlt években készített felvételeit mutatja be a művész második otthonául választott Indonéziában készült sorozatokat állítva a fókuszba. A közel száz fekete-fehér nagyítás a galéria két szintjén nem egy távoli táj felfedezésével kecsegtet, hanem éppen ellenkezőleg: „a szerző fotográfiával kapcsolatos elképzeléseit mutatja meg a képek egyéni kompozíciós rendje és témaválasztása révén” – véli Petrányi Zsolt, a tárlat kurátora.
2018.03.05
|
(5 kép)


Játék
Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról, az amerikai rockzenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.