Vásárhelyi Művészélet 1900-1990

Budapest, Várkert Bazár, február 9. - április 29.
Az évszázadot felölelő kiállításon többek között Tornyai János, Rudnay Gyula, Endre Béla, Pásztor János, Kohán György, Kurucz D. István, Németh József, Szalay Ferenc, Barcsay Jenő és Tóth Menyhért remekműveit láthatják az érdeklődők.
Az alföldi festeszetnek a 19. század második felében kezdődő kibontakozását, a 20. század elején összeálló hódmezővásárhelyi művészcsoport neves képviselőit, a két világháború közötti vásárhelyi művészeti életet és a mártélyi művésztelep kialakulását, az 1954-től induló hódmezővásárhelyi tárlatok korszakát, a helyi művészeket és a rendszeres kiállítókat egyetlen nagyszabású tárlaton mutatja be a Vásárhelyi Művészélet 1900-1990 című kiállítás a Várkert Bazár Testőrpalotájában. Az alföldi város művészeti életének közel száz évét festmények, szobrok és grafikák felvonultatásával átfogó, rendkívül gazdag kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, a Tornyai János Múzeum és a Várkert Bazár együttműködésével született.
2018.03.05
|
(5 kép)


Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.