Kedvenc helyek

Megszűnik a nyomtatott NME magazin

Az online platformok térhódítása egyre nagyobb árnyékot vet a nyomtatott sajtóra is, így míg a fizikális könyv vs. e-book kérdést látszólag sikerül szinten tartani, addig egyre több újság és magazin issza meg a technikai fejlődés levét. Így járt az NME zenei magazin is, aminek nyomtatott verziója 66 év után búcsúzik a piactól.

Linkek

Több mint fél évszázados heti szintű megjelenés után március 8-án jön ki a New Musical Express utolsó nyomtatott példánya. Az angol zenei szaklap 1952 óta díszeleg az újságosok polcain, a hetilapot a zenerajongók és a szakma emberei is előszeretettel lapozgatták. A piacról való kivonulás hátterében anyagi okok állnak, ugyanis 2005-ben rohamosan csökkenni kezdett az eladott példányok száma, 2015-re pedig olyan minimálisra redukálódott az eladás, hogy az egész értékesítési stratégiát újra kellett gondolni; ekkor a lap kiadója ingyenesen hozzáférhetővé tette a magazint az olvasok számára, az ebből fakadó anyagi kiesést pedig rengeteg fizetett hirdetéssel kompenzálták. Ám hosszú távon ez sem vált be, így a tulajdonosoknak lépniük kellett. 
 
A lap igazgatója szerint elképzelhető, hogy bizonyos időközönként egy újragondolt tematika szerint ismét visszatér a nyomtatott világba az NME, de addig is megnyugtatott mindenkit, hogy az nme.com portál továbbra is működni fog az utóbbi időben egyre inkább megsokszorozódó olvasottságnak köszönhetően. 
 
(www.theguardian.com) 
 
2018.03.08
|


Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.