Praktikus kiegészítők cukorbetegeknek és laptoptulajdonosoknak

Rendelj kínait - 37. rész
Aki cukorbeteg, tudja, milyen fontos egy jó vércukorszintmérő, nekik ajánlunk most egy ultramodern kütyüt. Laptop témában is mutatunk pár dolgot: az SSD például ma már szinte alap, de kell hozzá egy tárolókeret, amit az itthoni borsos ára miatt érdemesebb lehet inkább egy távol-keleti webshopból beszereznünk.
iHealth vércukorszintmérő – Ne okozzon gondot a rutin! 
 
A cukorbetegség mára annyira elterjedt lett, hogy szinte mindennap találkozunk vele. Sajnos ez egy igen komoly betegség, amire nagyon oda kell figyelni. Ennek a kórnak is vannak különböző szintjei, és bizony létezik olyan, amikor már nagy rendszerességgel kell ellenőriznünk a vérünk cukorszintjét. Nem mindegy azonban, hogy milyen termékkel végezzük mindezt. Rengeteg mérőeszközt lehet ugyanis kapni, amik a célnak ugyan megfelelnek, de nehezen hordozhatók, illetve nem olyan modernek, mint a lentebb javasolt kütyü. 
 
Az iHealth terméke is úgy működik, mint a hagyományos konkurensek, csak ez kisebb, jobban néz ki és statisztikákat is vezet a mérésekről. Az eszköz egyik legfontosabb funkciója, hogy átvállalja tőlünk a kötelező naplóvezetést és bizonyos időközönként automatikusan lejegyzi az eredményeket. Az ellenőrzések után egyből megjeleníti az adatokat, illetve a korábbi eredményeinket grafikonba rendezi. A használati metódus megegyezik a hasonszőrű orvosi műszerekével: meg kell szúrni az ujjbegyünket és a tesztlapra kell csöppenteni a vérünket. Egy jack csatlakozó segítségével pedig okoskészülékünkre küldi az adatokat, ahol egy Android-os vagy iOS-es applikáción keresztül nyomon követhetjük a folyamatot.  
 
A mérés pontosságát és megbízhatóságát egy rakás díj bizonyítja, amit a termék megnyert. A 2015-ös CES-en mutatták be, ahol innovációs díjat kapott, de a Red Dot Design Award-on is jól szerepelt. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem egy bóvli eszközről van szó, ami fontos, mert az egészségünk nem játék. A legérdekesebb a termék kapcsán az ár, ezzel ugyanis egyáltalán nem szálltak el. A készlet tartalék elemet, 25 darab tűt, valamint ugyanennyi alkoholos párnácskát és tesztlapocskát is tartalmaz. Mindezért a 8700 forintos ár több mint meggyőző. 
 
Link >> 
 
Gáztűzhelyvédő – Tűzhelytakarítás egyszerűen 
 
Nincs is jobb azoknál a termékeknél, amik ténylegesen könnyebbé teszik az életünket, és nem jár negatívummal a használatuk. A gáztűzhelyünket védő konyhai kiegészítő pont ilyen, mivel sokszor előfordul, hogy a gázrózsáknál felgyülemlik és odaég a kifutott étel. Ezt minél előbb érdemes eltávolítani, mert nem túl esztétikus, és idővel egyre nehezebb letakarítani a koszt. Ha viszont rendelkezünk egy védőréteggel, amit a rács alá tehetünk, már meg is oldottuk a problémát. Alufólia is használható erre a célra, de a kínaiak által gyártott teflonbevonatú, üvegszálas réteg hatásosabb módszer. Többször felhasználható, elég csak elmosni, és már vissza is lehet tenni a helyére, így jóval környezettudatosabban járhatunk el, mint egyébként. Egy csomag négy darabot tartalmaz, és 1300 forintot kell fizetni érte. A tisztaság ennyit mindenképpen megér. 
 
Link >> 
 
Webkamera-takarólemez – Rejtve a kíváncsi szemek elől 
 
Komoly biztonsági kockázatot jelent a laptopokon fellelhető beépített webkamera, mert esetleg illetéktelenek is hozzáférhetnek a szenzorhoz és kémkedhetnek utánunk. Azért az is igaz, hogy megfelelő vírusirtók használatával kevés arra az esély, hogy ez megtörténjen, de jobb félni, mint megijedni. Gyakran szigetelőszalaggal takarják le az apró kamerát, de létezik ennél sokkal jobb megoldás is. Kínából ugyanis rendelhető egy nagyon vékony, műanyagból készült webkamera-takarólemez, amit a lencsére kell felhelyezni, de ez a védőelem bármikor odébbhúzható, szabaddá téve az objektívet. Csupán 0,7 mm vastag, így nem akadályozza a kijelző lehajtását sem. A filléres biztonsági kiegészítő mindössze 500 forintba kerül, érdemes rá beruházni. 
 
Link >> 
 
SSD/HDD caddy – Válts SSD-re! 
 
A mai laptopok nagy részébe még beépítésre kerül a DVD-olvasó, pedig a felhasználók kiemelkedő hányada már egyáltalán nem is használja. Ezért ennek eltávolításával keletkezik egy szabad hely, amit akár értelmesen is ki tudunk használni. Legjobb lehetőség erre az SSD-bővítés, vagyis egy a merevlemezeknél is gyorsabb memóriaalapú háttértár beszerelése. Az egyetlen probléma az, hogy szükségünk van egy olyan keretre, amivel a nagy sebességű tároló beépíthetővé válik a DVD-olvasó helyére. Ilyet nálunk is lehet kapni, de a kínaihoz képest felfoghatatlanul magas áron. Ha a távol-keleti országból rendeljük meg, akkor mindössze 1300 forintot kell érte fizetnünk. Itthon ugyanezért szemrebbenés nélkül elkérnek háromszor, négyszer ennyit is. 
 
Link >>
 
 
www.rendeljkinait.hu
2018.03.09
|
(17 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.