Így készült a Tomb Raider

Először akkor hallhattunk a Tomb Raider filmes újraélesztéséről, amikor sok rajongó kiakadt azon, hogy Lara Croft szerepét nem egy nagymellű színésznőnek adták. A szexizmuson túllépve mi foglalkozzunk inkább azzal, milyen volt elkészíteni az év nagyszabású kalandfilmjét.
10. Korábban a Tomb Raider videojáték jogai a Paramount stúdiónál voltak, ők készítették a két filmet Angelina Jolie-val. A jogok azonban lejártak, a stúdió nem hosszabbított, és a Tomb Raider végül átkerült az MGM-hez, akik Lara Croft szerepe kapcsán már egy új színésznőben gondolkodtak. 
 
9. Rengeteg fiatal színésznőt (Emilia Clarke, Daisy Ridley, Saoirse Ronan, Cara Delevingne, Kristen Stewart…) megkörnyékeztek, ám végül az Oscar-díjas Alicia Vikandernek adták a szerepet, aki gyerekként maga is sokat játszott a Tomb Raiderrel. 
 
8. A forgatókönyvet a játék 2013-ban megjelent változatára építették. 
 
7. Az MGM számára fontos volt, hogy az ikonikus női karaktert ne férfi, hanem nő rendezze, ezért jó néhány ismertebb rendezővel (Mimi Leder, Kathryn Bigelow, Catherine Hardwicke…) tárgyalásokba kezdtek, ám végül egyikükkel sem tudtak megállapodni, és ekkor a stúdió már nyitottabban gondolkodott a férfi jelöltekben is. Végül egy norvég filmes, Roar Uthaug (A hullám) kapta meg a feladatot. 
 
6. Alicia Vikander nagyon komolyan vette Lara Croft szerepét. Kegyetlenül kigyúrta magát a szerep kedvéért, és igyekezett minden létező kaszkadőrmutatványt saját maga csinálni. 
 
5. A filmben fontos szerephez jutó Walton Goggins (Aljas nyolcas) azt nyilatkozta, hogy Vikander erőnléte és izomzata olyan impozáns volt, hogy szégyellte mellette levenni a pólóját. A lány kitartása jelentett számára inspirációt ahhoz, hogy ő is lejárjon az edzőterembe. 
 
4. Dominic West immár második alkalommal alakítja Alicia Vikander apját egy filmben. Először a 2014-es Az ifjúság végrendelete című moziban „atyáskodott” Alicia felett. 
 
3. A filmet közel fél éven át forgatták a tavalyi esztendő első felében. A dél-afrikai Fokvárosban kezdett a stáb, és a munkálatokat a Warner Bros angliai, Leavesdenben található stúdiókomplexumában fejezték be. 
 
2. Adrian Askarieh producer elmondása szerint tervben van egy számítógépes játékok világait és karaktereit összekapcsoló filmes univerzum létrehozása is, amibe olyan játékokat építenének be a Tomb Raideren kívül, mint a Thief, a Just Cause, a Hitman és a Deus Ex
 
1. Lara Croft ebben a történetben még nem az a tapasztalt kalandor, akit a korábbi filmekből ismerhettünk: eltűnt apja keresésére indul, és most élheti át élete első nagy kalandját. 
 
2018.03.12
|


Film premierek

Tomb Raider

amerikai kalandfilm, 118 perc, 2018

Táncterápia

angol vígdráma, 111 perc, 2017

Sztálin halála

angol-francia vígjáték, 106 perc, 2017

Szellemek háza

amerikai-ausztrál horror, 99 perc, 2018

Nyúl Péter

amerikai-angol-ausztrál animációs film, 95 perc, 2018

Mrs. Hyde

belga-francia filmdráma, 95 perc, 2017

Láthatás

francia filmdráma, 93 perc, 2017

A párizsi vonat

amerikai történelmi dráma, 94 perc, 2018
Játék
Kétszáznál is több műtárgy, nyolcvannyolc digitális fotó és három filmrészlet révén kel életre a látogató előtt húszas-harmincas évek Sanghaja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.