Láthatatlan városok

Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues – kortárs portugál fotóművészet
Budapest, Budapest Projekt Galéria, 2018. március 2 - 31.
A modern portugál fotográfia lírai narratíváját mutatja be a két neves kortárs fotóművész, Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáiból összeállított válogatás, amely a Budapest Projekt Galériában, a most zajló Budapest Fotó Fesztivál központi helyszínén látható a hónap végéig.
Nozolino a mai portugál fotográfia központi alakja, sötét-szimbolizmusa a nagyvárosok magányos világával, a modern társadalom elszigetelő, destruktív jelenével szembesíti a nézőt. Személyes útinaplójának képi jegyzeteit éles kontrasztok, vakító fények és fekete színek jellemzik. 
 
Rodrigues fotóinak fókuszában szintén a szimbólumvilág áll, az alkotót az idő és időtlenség aspektusa, a változó természeti tájkép és a szépség fogalmának kérdései, valamint a látható és láthatatlan összefüggései foglalkoztatják, képeit a posztmodern portugál költészet kultikus alakjának, Al Bertónak az idézetei kísérik. 
 
Az idei fesztivál kiemelt kiállítása a Camões Intézet huszadik születésnapját ünneplő Budapesti Nyelvi Központja és a Centro Português de Fotografia együttműködésében valósult meg. 
2018.03.12
|
(4 kép)


Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.