Kedvenc helyek

Moby: Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt

Megjelenés: 2018. március 2.
est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (3)
[ electro / triphop ] Számtalan példával tudjuk igazolni, hogy a munkaalkoholizmus önmagában nem garantálja a kreatív végeredményt. Kiváltképp, ha az adott alkotó betöltötte ötvenedik életévét, pályájának csúcsalkotásait pedig már év(tized)ekkel korábban letette az asztalra.
Moby legsikeresebb időszakát az 1999-es Playtől a 2005-ös Hotel albumig datálhatjuk, és nem kétséges, hogy zeneileg is ez volt legizgalmasabb korszaka. Későbbi, erős rutinmunkáit egy hosszabb szünet követte, majd elérkezett 2016, mikor is az amerikai nép úgy döntött, vízipisztoly helyett atomrakétát ad egy személyiségzavaros óvodás kezébe. És míg az efelett érzett csalódottság sokak számára inspiráló hatással volt, az elektronikus zene egykor iránymutató zsenije addigi munkásságához teljesen méltatlan lemezekkel rukkolt elő. Ráadásul tette mindezt alig egy éven belül. A These Systems Are Failing és a More Fast Songs About The Apocalypse dühe után úgy tűnik, Mobyn újfent eluralkodott a melankólia, ám jelen esetben ezt a legkevésbé sem sérelmezzük. 
 

 
Tudniillik az új album befelé forduló, szomorkás szerzeményei fényévekkel hitelesebbnek tűnnek, mint a tavalyi és tavalyelőtti művek erőltetett, ugyanakkor nagyon is erőtlen kamuagressziója. Persze, szó sincs róla, hogy az Everything Was Beautiful telitalálat lenne, ahhoz ugyanis a kelleténél több üresjárat található rajta. A többnyire elszállós, triphopos dalok közül mindenképp említést érdemel az atmoszférikus The Waste of Suns, a minimál zongorafutamaival is nagyon feelinges The Ceremony of Innocence és a popos, ám tartalmas The Tired and the Hurt, melyben Mindy Jones vendégeskedik. A lassan hömpölygő dalok között azonban nincs igazán kiemelkedő darab (katarzisról pedig végképp nem beszélhetünk), így az 56 perces anyag idővel óhatatlanul unalomba fullad. Az Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt több, mint egy színvonalas relaxációs lemez, ugyanakkor tény, hogy a Moby-életműhöz semmit nem tesz hozzá. A borító viszont kétségkívül tízpontos. 
 
Kiadó: Mute Records 
kirsch
2018.03.14
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.