Ipari műemlékből kulturális városközpont

Kőbánya arculata jelentősen megújul azoknak a beruházásoknak köszönhetően, amelyek során ipari műemlékből kulturális városközpontot alakítanak ki, olyan intézményeknek adva otthont, mint a Magyar Állami Operaház új műhelyháza és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.
Kőbányát ipari területek szegélyezik, ezek azonban megújulóban vannak, így van ez az Északi járműjavítóval is, amely egykor a kőbányai ipar zászlóshajója volt, most pedig kulturális komplexum épül itt. Hazánk legnagyobb műemléke, az újjászülető Eiffel-csarnok lesz az otthona az operaház műhelyházának, amelyben képzési központ és látogatóközpont is létesül majd. A Kőbányai úton, a Népliget szomszédságában álló Eiffel-csarnokot egyébként ugyanaz a Feketeházy János tervezte, akinek a nevéhez a szinte egyidős, éppen szintén megújulóban lévő Operaház tetőszerkezete is kötődik.  
 
2018.03.19
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.