Így készült a Ready Player One

Hét éve már, hogy Steven Spielberg, a blockbusterek mágusa nem készített nagyszabású közönségfilmet, így a Ready Player One egyrészt visszatérés a régi formulához, ugyanakkor mégis teljesen új terep. Benéztünk a nem mindennapi sci-fi kulisszái mögé.
10. Ernest Cline regénye olyan népszerűnek bizonyult, hogy a legnagyobb hollywoodi nevek versenyeztek érte. Bár érdeklődött Christopher Nolan, Matthew Vaughn, Peter Jackson és Edgar Wright is, végül a nagy Steven Spielberg lett a befutó. 
 
9. Ernest Cline könyve teli van a nyolcvanas évek popkulturális referenciáival, és többek között Spielberg filmjei is komoly szerepet kapnak benne. Mivel a rendező nem szeretett volna saját magának szobrot emelni, ezek többségét kivette a filmből és főleg azokat hagyta benne, melyekben csak producerként működött közre. (pl. Vissza a jövőbe
 
8. A Ready Player One mindössze a harmadik Spielberg-film, amelynek nem John Williams szerezte a zenéjét. A mester azért nem ért rá, mert épp Spielberg egy másik filmjén, A Pentagon titkai aláfestésén dolgozott, így Alan Silvestri ugrott be helyette. 
 
7. A rendező állítása szerint ez volt a harmadik legnehezebb munkája a Cápa és a Ryan közlegény megmentése után. A teljes digitális képi világ megalkotása komoly kihívás elé állította. 
 
6. A főhős, Wade Watts szerepére először egy ismeretlen tehetséget akartak találni, és meg is indult a nagy keresés. Végül meglepetésre egy eléggé foglalkoztatott gyerekszínész, Tye Sheridan (Mud, Joe…) lett a befutó, ami komoly felháborodást keltett a kezdő színészek körében, mert kiderült, hogy a rendező mégsem ad esélyt egy ismeretlennek az áttörésre. 
 
5. A könyv teli van a nyolcvanas évek ikonikus popkulturális alakjaival, és Spielberg igyekezett az összes jogot megszerezni, hogy mind megjelenhessen a filmben. Ezt egyszer már sikerrel véghezvitte a Roger nyúl a pácban esetében, ezúttal azonban a Star Warsnál falakba ütközött. 
 
4. Végül Kathleen Kennedy, Spielberg régi barátja és producere, a Lucasfilm jelenlegi CEO-ja engedélyezte néhány Star Wars-elem használatát, de Spielberg maga döntött úgy, hogy nem tolja őket előtérbe, mivel a franchise öt hónap leforgása alatt amúgy is két filmmel lesz jelen a mozikban. 
 
3. A rendező megerősítette, hogy a referenciák közül a Szuper haver című animációs film lesz az egyik legfontosabb. Spielberg még Vin Dieselt is meggyőzte arról, hogy térjen vissza szinkronizálni a híres figurát. 
 
2. A filmet 2016 nyarán forgatták le, és pusztán azért nem került mozikba már 2017 nyarán, mert olyan elképesztő mennyiségű digitális utómunkára volt szükség, hogy képtelenség volt mindennel végezni egy év alatt. 
 
1. A trükköket a George Lucas alapította ILM cég készítette, akikkel Spielberg nagyon intenzíven tartotta a kapcsolatot. Minden héten háromszor járt a bázisukon, hogy személyesen instruálja a folyamatokat. 
 
2018.03.26
|
(6 kép)


Film premierek

Húzós éjszaka az El Royale-ban

amerikai thriller, 141 perc, 2018

Határeset

dán-svéd fantasy, 101 perc, 2018

Sötét folyosók

amerikai-spanyol fantasy, 96 perc, 2018

Látlak

amerikai thriller, 96 perc, 2018

Az a hülye szív

német vígdráma, 104 perc, 2017

A néma forradalom

német történelmi dráma, 111 perc, 2018

A Meztelen Juliet

amerikai vígdráma, 105 perc, 2018

Könnyű leckék

magyar dokumentumfilm, 78 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
 
Velence, Giardini, Magyar Pavilon, május 26. - november 25.
 
október 11 - 17.
 
Budapest, Szkéné Színház, október 17. 19:00
 
Játék
Egy fiatalokból álló baráti csoport tagjai izgalmas ötletnek tartják, hogy egy hosszú felfedezőútra induljanak, így szakadva el a szokványos napok unalmától, ám amikor autójuk defektet kap egy elhagyatott úton, akkor az, ami korábban még ideális kikapcsolódásnak tűnt, egyenesen rémálommá válik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.