Így készült a Ready Player One

Hét éve már, hogy Steven Spielberg, a blockbusterek mágusa nem készített nagyszabású közönségfilmet, így a Ready Player One egyrészt visszatérés a régi formulához, ugyanakkor mégis teljesen új terep. Benéztünk a nem mindennapi sci-fi kulisszái mögé.
10. Ernest Cline regénye olyan népszerűnek bizonyult, hogy a legnagyobb hollywoodi nevek versenyeztek érte. Bár érdeklődött Christopher Nolan, Matthew Vaughn, Peter Jackson és Edgar Wright is, végül a nagy Steven Spielberg lett a befutó. 
 
9. Ernest Cline könyve teli van a nyolcvanas évek popkulturális referenciáival, és többek között Spielberg filmjei is komoly szerepet kapnak benne. Mivel a rendező nem szeretett volna saját magának szobrot emelni, ezek többségét kivette a filmből és főleg azokat hagyta benne, melyekben csak producerként működött közre. (pl. Vissza a jövőbe
 
8. A Ready Player One mindössze a harmadik Spielberg-film, amelynek nem John Williams szerezte a zenéjét. A mester azért nem ért rá, mert épp Spielberg egy másik filmjén, A Pentagon titkai aláfestésén dolgozott, így Alan Silvestri ugrott be helyette. 
 
7. A rendező állítása szerint ez volt a harmadik legnehezebb munkája a Cápa és a Ryan közlegény megmentése után. A teljes digitális képi világ megalkotása komoly kihívás elé állította. 
 
6. A főhős, Wade Watts szerepére először egy ismeretlen tehetséget akartak találni, és meg is indult a nagy keresés. Végül meglepetésre egy eléggé foglalkoztatott gyerekszínész, Tye Sheridan (Mud, Joe…) lett a befutó, ami komoly felháborodást keltett a kezdő színészek körében, mert kiderült, hogy a rendező mégsem ad esélyt egy ismeretlennek az áttörésre. 
 
5. A könyv teli van a nyolcvanas évek ikonikus popkulturális alakjaival, és Spielberg igyekezett az összes jogot megszerezni, hogy mind megjelenhessen a filmben. Ezt egyszer már sikerrel véghezvitte a Roger nyúl a pácban esetében, ezúttal azonban a Star Warsnál falakba ütközött. 
 
4. Végül Kathleen Kennedy, Spielberg régi barátja és producere, a Lucasfilm jelenlegi CEO-ja engedélyezte néhány Star Wars-elem használatát, de Spielberg maga döntött úgy, hogy nem tolja őket előtérbe, mivel a franchise öt hónap leforgása alatt amúgy is két filmmel lesz jelen a mozikban. 
 
3. A rendező megerősítette, hogy a referenciák közül a Szuper haver című animációs film lesz az egyik legfontosabb. Spielberg még Vin Dieselt is meggyőzte arról, hogy térjen vissza szinkronizálni a híres figurát. 
 
2. A filmet 2016 nyarán forgatták le, és pusztán azért nem került mozikba már 2017 nyarán, mert olyan elképesztő mennyiségű digitális utómunkára volt szükség, hogy képtelenség volt mindennel végezni egy év alatt. 
 
1. A trükköket a George Lucas alapította ILM cég készítette, akikkel Spielberg nagyon intenzíven tartotta a kapcsolatot. Minden héten háromszor járt a bázisukon, hogy személyesen instruálja a folyamatokat. 
 
2018.03.26
|
(6 kép)


Film premierek

Milliárdos fiúk klubja

amerikai életrajzi dráma, 108 perc, 2018

McQueen

angol dokumentumfilm, 111 perc, 2018

Aquaman

amerikai-ausztrál fantasy, 143 perc, 2018

Álommeló

amerikai romantikus vígjáték, 103 perc, 2018

Pókember – Irány a Pókverzum

amerikai animációs film, 117 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Szimpla Kert, december 19. 20:00
 
 
Budapest, Paloma, november 19. - december 19.
Játék
A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival...
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.