Kedvenc helyek

Fricskával zárta a Radiohead-ügyet Lana Del Rey

Az énekesnő több százezer ember előtt szólt oda a Radiohead tagjainak, akik még januárban indítottak pert Lana ellen a Get Free című szerzeménye miatt.
Januárban kezdődött Lana Del Rey és a Radiohead csatája, miután a zenekar hasonlóságot vélt felfedezni 1993-as Creep című slágerük és az akkor pár hónapos Get Free című dal között. Az énekesnő elmondása szerint a banda a dal jogdíjainak teljes bevételét követelte tőle, és bár hiába próbáltak meg peren kívül megegyezni, végül jogi útra terelték az ügyet. A hír lecsengését követően nem érkezett semmilyen információ az ügy állásáról, Lana azonban mostanra megtörte a csendet, valamint egy célzott beszólást is intézett kollégái felé.  
 
A Summertime Sadness dívája vasárnap a brazil Lollapalooza fesztiválon adott koncertet, ahol több százezer ember előtt hallatta hangját. Az énekesnő kihasználva az alkalmat, a dal előadását egy rövid költői kérdéssel indította: „Úgy vélem, most hogy az ellenem indított eljárás véget ért, már elénekelhetem ezt a dalt, amikor csak akarom, ugye?” Az enyhén gunyoros megjegyzést a Radiohead eddig nem kommentálta, de a lényeg az, hogy Del Rey – a dal mondanivalójához hasonlóan – végre „újra” szabad lett.
 
 
 
(breatheheavy.com) 
2018.03.26
|


Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.