Múzeumok Éjszakája: Pécs lesz az idei kiemelt helyszín

Idén június 23-án rendezik meg Magyarország legnépszerűbb kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. Ezen a napon a közgyűjtemények ismét éjszakába nyúló nyitva tartással és több ezer programmal várják majd az érdeklődőket, azt a csaknem 500 ezer látogatót, akik ezen a különleges estén a múzeumokat választják kikapcsolódásként.
2018-ban Pécs lesz az országos rendezvénysorozat kiemelt helyszíne – jelentette be dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a pécsi Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában.
 
Ahogy a korábbi években, így 2018-ban is hirdetnek központi témát is. Az idei fő gondolat – „Ami összeköt: Család és Kultúra” – a Családok évéhez kapcsolódik, és arra ösztönzi az intézményeket, hogy még több családi programot szervezzenek az idei Múzeumok Éjszakájára, és a gyűjteményükhöz köthető jeles famíliák örökségét, kincseit, a család és a múzeum kapcsolódási pontjait, összefüggéseit megmutatva alakítsák ki a napirendjüket.
2018.03.26
|


Játék
Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.